Vrachtauto met aanhanger - Oplegger (CE)

Met Wipkar of Trekker oplegger

Aanhanger Vrachtauto Rijbewijs CE

Het CE-rijbewijs is verplicht wanneer je met de vrachtwagen een aanhanger of oplegger wilt trekken die zwaarder is dan 750 kilo. Voor het volgen van de rijbewijs CE opleiding dien je in het bezit te zijn van het vrachtauto C-rijbewijs. Boek online een vrijblijvende adviesles zodat wij jou uitgebreid kunnen adviseren over de duur van je opleiding. Wij bieden zowel meerdaagse opleidingen als een spoedopleiding aan, zo is er altijd een opleiding die bij je past. Je kunt de rijlessen voltooien met twee voertuigcombinaties: een vrachtwagen met een middenas aanhangwagen (wipkar) of een trekker met oplegger.

Doe een adviesles

Boek online een vrijblijvende adviesles, inclusief advies over alle mogelijkheden en een kostenindicatie.

Kies je opleiding

Verspreid de lessen over meerdere dagen of volg de spoedopleiding.

Medische keuring

Voor de opleiding CE-rijbewijs is een medische keuring verplicht en een positieve gezondheidsverklaring van het CBR.

Slaag voor je aanhanger rijbewijs CE

Slaag voor je praktijkexamen en rij met een aanhanger of trekker oplegger!

Volg de standaard- of de spoedopleiding

Koppel de E aan de C

De opleiding CE-rijbewijs voltooien kan op twee manieren: de standaard opleiding of de spoedopleiding. Tijdens de standaard opleiding volg je één of meerdere blokuren per week. Na de adviesles wordt het praktijkexamen direct aangevraagd, zo weet je wanneer je examen gaat doen. Bij de spoedopleiding wordt de opleiding over 3 tot 6 dagen verdeeld met aansluitend het praktijkexamen.

Doordat je langer achter het stuur zit en meer praktijkuren achter elkaar volgt krijg je het sneller onder de knie. Ook kun je direct ervaren hoe het is om als chauffeur aan de slag te gaan!

Voltooi het praktijkexamen

Rijklaar door Van Buuren

In het gesprek tijdens de adviesles stippelen we je route uit tot aan het praktijkexamen. Geef hierin vooral aan wat jouw voorkeuren zijn. Net als bij het rijbewijs C leren we je de volgende vaardigheden, maar nu mét aanhangwagen of oplegger: rijklaarcontrole, professioneel rijgedrag, verkeersgedrag, bijzondere verrichtingen, voertuigbeheersing en veiligheid. Het praktijkexamen duurt in totaal 85 minuten.

Rijbewijs CE met code 95

Alle beroepsmatige bestuurders zoals vrachtauto- en buschauffeurs moeten een opleiding rijbewijs CE voltooien mét code 95.

Medische keuring en Gezondheidsverklaring

Voordat je kunt deelnemen aan het praktijkexamen vul je een gezondheidsverklaring van het CBR in. De gezondheidsverklaring van het vrachtauto rijbewijs C is 1 jaar geldig. Je moet dan wel destijds categorie CE hebben aangekruist. Meer informatie lees je hier.

Voorwaarden praktijkexamen

Voor het rijbewijs CE ben je tenminste 18 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs C met code 95 (voor beroepschauffeurs). Ben je in het bezit van rijbewijs C zonder code 95? Dan kun je starten vanaf 21 jaar.

Welk pakket bij jou past bespreekt de instructeur met jou na de adviesles. Plan hier alvast je adviesles!

Meer dan 100.000 geslaagden
Vaste instructeur
In termijnen betalen
Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je CE rijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Welke voertuigen voor CE ?

Wij gebruiken voor het behalen van het CE rijbewijs:

  • Scania (next generation) combinatie met wipkar
  • DAF combinatie met wipkar
  • Scania (next generation) V8 trekker met oplegger
  • DAF trekker oplegger

Spoedopleiding ?

Ja dat is uiteraard mogelijk! Wil je in korte tijd de opleiding tot chauffeur voltooien? Dan kun je een afspraak maken voor een adviesles. Tijdens deze 1 uur durende rijles wordt gekeken of je de praktijkopleiding binnen 5 tot 8 dagen kunt behalen. Wij leggen je dan alles uit en maken een complete (snelle) planning voor je!

STAP-budget mogelijk ?

Door veranderde regelgeving is het sinds 18 juli 2023 niet meer mogelijk om bij ons een training of opleiding te volgen. Meer informatie vind je hier: https://www.vanbuuren.nl/stap-budget/

 

Geen BTW en inschrijfgeld

Van Buuren voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs, waardoor van Buuren vrijgesteld is van BTW bij deze opleidingen. Ben je particulier dan scheelt dit dus 21% Zo bespaar je dus 21% op de totale kosten! Ook rekenen wij geen inschrijfgeld voor de opleiding.

Zit er subsidie op deze cursus/opleiding?

Er zijn verschillende soorten subsidies. Volg je de opleiding of cursus particulier, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie Groei Vooruit. Ga je via je werk de opleiding of cursus volgen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor bijvoorbeeld SOOB subsidie of een andere subsidie. Op onze Subsidie pagina, staat per categorie aangegeven welke subsidiemogelijkheden er zijn. Klik hier.

Hoe gaat het praktijkexamen in z’n werk?

Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit verschillende opdrachten:
Een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Het examen begint hiermee.
Het aankoppelen van de aanhangwagen.
Rijden in binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen worden je rijgedrag en verkeersinzicht beoordeeld.
Navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijd je een deel van het examen je eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar je heen rijdt. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.
Tijdens de rit voer je ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons.

Wat zijn de eisen voor het praktijkexamen?

Je bent tenminste 18 jaar en reeds in het bezit bent van een geldig rijbewijs C met code 95. Als je in het bezit bent van rijbewijs C zonder code 95 dan kun je starten vanaf 21 jaar.
Een geldig Nederlands rijbewijs C (automaat of schakel).
Of een Nederlands rijbewijs C voor CE (automaat of schakel), waarvan de geldigheidsduur is verstreken en een geldig identiteitsbewijs.
Of een geldig EU/EER rijbewijs C voor CE (automaat of schakel) en een geldig identiteitsbewijs.

Moet ik theorie halen voor CE?

Nee, de theorie die behaald is voor het C rijbewijs is voldoende. Je kunt direct starten met CE en hoeft dus geen apart theorie-examen hiervoor te doen.

Wanneer heb ik CE nodig?

Het CE-rijbewijs is verplicht voor chauffeurs die achter een vrachtauto met een aanhanger of oplegger willen rijden die zwaarder is dan 750 kg.

Moet ik gekeurd worden? Hoe gaat dit in z’n werk?

Een medische keuring voor de vrachtauto is verplicht. Je kan dit via ons regelen, tijdens de lessen Vakbekwaamheid Module 1 komt er een arbo arts. Je betaalt dan voor een keuring €80,-. Hier kun je de keuring direct inplannen op een datum en tijd naar keuze. Liever zelf regelen? Vraag een eigen verklaring aan bij het gemeentehuis, of digitaal bij het CBR en regel een arbo arts voor de keuring.
TIP! Laat je je keuren voor C? Vink dan ook CE/D aan op de eigen verklaring voor het geval je binnen 2 jaar met rijlessen voor die categorie wil beginnen. Dan hoef je niet opnieuw gekeurd te worden. Dit geldt ook voor als je bijvoorbeeld CE gaat doen, dan zou je dus rijbewijs D aan kunnen kruisen.

Wat zijn de opstapplekken voor de theorie- en praktijklessen?

De locaties waar de theorie-opleidingen worden gegeven zijn Ermelo, Zwolle en Lelystad. Voor de praktijk rijden wij vanaf Ermelo, Zwolle, Lelystad en Emmeloord. Bij veel aanmeldingen vanuit bijvoorbeeld een bedrijf, is er overleg mogelijk over de optie om vanaf locatie te lessen.

Bieden jullie baangarantie aan?

​Ja wij bieden baangarantie. Onze dochteronderneming Vrachtbaan kan jou hierover informeren. Iedere 2 weken organiseren zij een informatieavond waar je vrijblijvend naar toe kunt. Voor meer informatie over Vrachtbaan en de baangarantie, klik hier.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

​Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 3 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Vrachtauto met aanhanger

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter








Opleiding Categorie:
Opmerking:

Vrachtauto met aanhanger

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving