Personenauto rijbewijs

Auto (B)

Begeleid door ervaren instructeurs

Leer rijden van de beste

Wil jij de opleiding autorijbewijs B volgen en zoek je een goede rijschool voor jouw rijlessen? Met onze moderne lesmethode zorgen wij dat je slaagt voor je rijbewijs. Van Buuren staat bekend om kwaliteit, aandacht en een hoog slagingspercentage. Wij zijn al meer dan 50 jaar de grootste erkende rijschool van Midden en Noord-Nederland. Bekijk onze lespakketten en boek online je eerste rijles!

Probeer het uit

Boek online een adviesles en wij halen je op voor je eerste rijles.

Kies je pakket

Met ons advies kies je het pakket wat het beste bij jou past.

Haal je theorie

Bereid je voor op het theorie-examen met onze theorie-opleiding, E-learning of theorieboek.

Slaag voor je rijbewijs

Slaag voor je praktijkexamen en ga zelfverzekerd de weg op.

Moderne en unieke lesmethode

Wij bereiden je voor op het echte werk

Onze pakketten zijn samengesteld om jou zo goed mogelijk te begeleiden naar jouw rijbewijs. Naast de standaard lessen geven we je ook veel extra’s. We nemen je mee in situaties die je kunt tegenkomen wanneer je net jouw rijbewijs in bezit hebt. Rijden in de drukke stad, parkeren in een parkeergarage, de eerste keer tanken en door de smalle weg van de McDrive. Fijn dat je dit samen met jouw rij-instructeur kunt oefenen!

Met onze ‘Pechtech’ cursus leer je zelfs een band verwisselen en startkabels aansluiten. Bij Van Buuren vinden we dit overigens heel normaal, al deze extra’s zitten standaard bij je pakket in!

Welk pakket het beste bij jou past, bespreekt de instructeur met jou na de adviesles. Plan hier alvast je adviesles!

Meer dan 100.000 geslaagden
Vaste instructeur
In termijnen betalen
Leer voor jouw theorie-examen

Je parkeert hier. Mag dat?

Dit is één van de vragen die je kan krijgen tijdens je theorie-examen. Het behalen van je theorie is belangrijk om straks veilig de weg op te kunnen. Op je theorie-examen laat je zien dat je de verkeersregels weet, gevaar herkent, en verkeersinzicht hebt. Wij snappen dat je daar wat extra hulp bij kunt gebruiken.

Theorie-opleiding

De benodigde kennis opdoen en vragen stellen wanneer je iets niet begrijpt. Volg de theorie-opleiding online of klassikaal.

E-learning

Zelfstudie? Met de E-learning methode krijg je een digitaal boek en digitale oefenexamens.

Old School

Leer jij liever uit een echt boek? Bestel hem online of haal hem op in één van onze vestigingen.

Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review B rijbewijs

Het waren hele gezellige rijlessen. De instructeur kijkt heel erg naar jou als persoon en hoe jij rijdt. Ook zijn ze heel flexibel met je rijles tijden. Maak je tijd voor hun maken ze ook tijd voor jou. Ze zijn heel eerlijk en persoonlijk vind ik dat heel fijn. Een echte aanrader dus.

Sylvana, Putten

Review B rijbewijs

Uitstekende rijlessen. Fijne rijlessen gehad van Maarten, flexibel met verplaatsen van lessen en goede begeleiding. Top!

David, Kampen

Review B rijbewijs

Lessen zijn goed, John is een rustige instructeur en legt goed uit. In een keer geslaagd!

Esther, Zeewolde

Review B rijbewijs

Goed georganiseerd opleidingsinstituut. Dag Den Haag was echt een goede zet! Ook aanrader en tof dat dat kon.

Charissa, Lelystad

Review B rijbewijs

Uitstekende rijlessen. Fijne rijlessen gehad van Maarten, flexibel met verplaatsen van lessen en goede begeleiding. Top!

David, Kampen

Review B rijbewijs

Mijn ervaring was erg prettig. Ik heb les gehad van Alan in de Automaat. Dankzij hem ben ik gewoon lekker geslaagd. Hij neemt echt zijn tijd om te zorgen dat jij op de beste manier rijdt.

Femke, Lelystad

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je autorijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Ik heb moeite met leren/dyslexie/concentratieproblemen, zijn hier andere examens voor?

Naast het reguliere examen (duurt 30 min., 75 min. voor de trekker) hebben we een verlengd examen, hiervoor krijg je een kwartier extra en je krijgt oortjes om met het examen mee te luisteren. Daarnaast hebben we ook een individueel examen, hiervoor krijg je 60 min. (75 min. voor de trekker) de tijd voor. Bij dit individuele examen zit een theorie medewerker bij je, de medewerker kan de vragen voorlezen. Dit geeft je meer rust.

Hoelang is het theoriecertificaat geldig?

​Het behaalde theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Krijg ik les van 1 instructeur?

Ja, je krijgt vanaf de eerste rijles altijd een vaste instructeur en een vast voertuig. Alleen door vakantie of ziekte kan dit incidenteel een keer wijzigen. We doen er alles aan om jouw rijlessen gewoon door te laten gaan.

Zit er op de theorie garantie?

Als je een theorieopleiding bij ons hebt gevolgd en je zou toch zakken, kun je gebruik maken van onze pechvogelgarantie. Dit houdt in dat je gratis de opleiding nog een keer mag volgen. Het theorie examen moet je zelf betalen.

Wat houdt de theorie-opleiding in?

Wij geven de opleiding theorie B in verschillende varianten. Wij geven een opleiding van bijvoorbeeld 1,5 dag. Op een zaterdag van 08.30-16.00 uur theorieles, en aansluitend op een doordeweekse avond van 17.00 – 20.30 uur examentraining. Wil je nog een extra avond examentraining volgen dan is dit ook mogelijk. Na de examentraining gaan de leerlingen op eigen gelegenheid richting het CBR voor het examen. Wil je maar een dag? Dan is de 1 daagse zaterdagcursus wat voor jou! Of heb je overdag geen tijd en wil je even wat hulp met de examentraining? Volg dan 2 avonden examentraining. Bij de opleiding is een online theorieboek met oefenexamens (e-learning) inbegrepen.

Waarom de rijschool machtigen met DigiD?

Voordat wij het rijexamen voor jou kunnen aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Dat biedt enkele voordelen zoals; je ontvangt meteen een e-mail ter bevestiging van de machtiging, je ontvangt meteen een e-mail als wij het examen voor je hebben gereserveerd.
Ons rijschool nummer is: 7288 Z1.
Het machtigen doe je op http://mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Je kunt gratis een DigiD aanvragen. Met die ene inlogcode kun je terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen. Geef je DigiD nooit aan een ander! Heb je nog geen DigiD, deze kun je hier aanvragen: https://digid.nl/aanvragen.

Wat is 2toDrive?

Sinds 1 november 2011 is 2toDrive van start gegaan. Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kun je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen!

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 2 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.
Helaas kun je een examen niet kosteloos annuleren.

In welke plaatsen geeft Van Buuren rijles ?

Wij komen je thuis ophalen in ( bijna) alle plaatsen in de provincie’s Utrecht, Gelderland, Flevoland en Overijssel. Wil je het zeker weten? Neem dan even contact met ons op!

Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?

Dit is per persoon verschillend. We rijden een adviesles met je, waarin de instructeur een goed beeld krijgt van jouw niveau. Hij/zij zal jou dan een persoonlijk advies geven, wat niet te vergelijken is met andere leerlingen. Er is niet een minimumpakket wat je moet afnemen, voor iedereen is er een persoonlijk pakket. Landelijk zit het gemiddelde (volgens BOVAG) op 43-45 uur, bij Van Buuren is dit een stuk lager.

Heeft een Tussen Tijdse Toets voordelen?

Zeker, de TTT is voor jou een eerste kennismaking met het CBR en je examinator. Hij zal je in deze TTT wijzen op de zwakke punten in je rijgedrag. Je hebt dan nog een aantal lessen om samen met je rijinstructeur aan deze punten te werken, om goed voor de dag te komen op je praktijkexamen. Het slagingspercentage is daardoor echt hoger! Als extra kun je door deze TTT te rijden vrijstelling krijgen voor je bijzondere verrichtingen bij het eerstvolgende praktijkexamen, mits je deze met goed gevolg aflegt. Je moet wel zorgen dat je vóór de TTT je theorie-examen hebt gehaald. Je moet je certificaat namelijk laten zien aan de examinator.

Opleidingen op maat

Waar een wil is, is een weg

Bij Van Buuren vinden we het belangrijk dat we niemand buitensluiten. Wij weten dat iedereen kan leren rijden met de juiste begeleiding. Hierom bieden we een aantal speciale opleidingen aan die net even wat anders zijn dan onze standaard lespakketten. Staat hier niet tussen wat je zoekt? Neem contact met ons op, wij maken een rijopleiding voor jou op maat.

2toDrive

Kan jij niet wachten om te starten met je rijbewijs? Vanaf 16 jaar kun je beginnen met jouw rijopleiding. Rij tot je 18e met een coach en ga daarna zelf de weg op.

Spoedcursus

Snelle leerlingen kunnen bij ons een spoedcursus volgen van 10 tot 15 dagen. De cursus staat bekend om zijn zeer hoge slagingspercentages.

Automaat

Ga je straks voor een auto met automaat? Ontspannen rijden, niet te hoeven leren schakelen en minder lessen nodig. Automaat rijden heeft best wat voordelen.

Specialismen

Faalangst, autisme of ADHD? Van Buuren is er voor iedereen. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid om jou goed te kunnen begeleiden.

Gratis extra's

Wij leiden je niet alleen maar op voor het roze pasje, maar ook voor rijden in de praktijk. Hoe moet je tanken, hoe gaat het rijden in een parkeergarage, of in een drukke stad? Allemaal zaken die wij standaard in de rijopleiding behandelen.

Theorielessen

Theorie-opleiding
Met een theorie-opleiding verhoog je jouw kans van slagen. Een docent leert je alle benodigde kennis en de lastige vraagstelling van het CBR te begrijpen. Voor de theorie-opleiding kun je kiezen uit twee mogelijkheden:

1. Online opleiding
Rustig leren vanuit jouw eigen omgeving. Met de online opleiding krijg jij ‘live’ les van een docent. De opleiding is op verschillende dagen ingepland en in totaal krijg je 4 keer 3,5 uur les. Zo wordt de informatie verdeeld en kun je het goed onthouden. Tijdens de les heb je alle ruimte om vragen te stellen aan de docent.

2. Klassikale opleiding
Zit jij liever in een klas met mensen om je heen? Dan past de klassikale opleiding goed bij jou. Onze klassikale opleiding vindt plaats op één zaterdag en een doordeweekse avond. Dit is flexibel in te delen naar wat past bij jouw situatie. Heb je wat meer oefening nodig? Dan kun je ook een extra theorie avond volgen. Wil je liever alleen de zaterdag of alleen twee doordeweekse dagen? Dat kan natuurlijk ook, je kunt het samenstellen zoals jij wilt. Plan hier direct jouw klassikale opleiding in.

Persoonlijke coach
Bij het volgen van een theorie-opleiding krijg je een persoonlijke coach toegewezen. Deze coach is een theoriedocent die jou gaat helpen om je voor te bereiden op het theorie-examen. Heb je bij ons een E-learning code aangevraagd? Dan kan de docent precies zien waar jij nog moeite mee hebt en je daarbij helpen. Ook heb je de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen aan de coach. Een aantal dagen voor het examen ontvang je een e-mail met daarin de laatste tips. Zo ben je goed voorbereid op jouw theorie-examen! Wij reserveren voor jou het examen zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt.

De theorie-opleiding is ook mogelijk in privéles, voor bijvoorbeeld moeilijk lerende of anderstaligen. Dit is mogelijk bij al onze vestigingen.

E-learning

Leer je liever helemaal zelf en vanuit je eigen omgeving? Dan kun je bij ons een E-learning code aanvragen voor de online zelfstudie. Met de E-learning methode kun jij morgen al beginnen met leren voor je theorie-examen. Je krijgt een digitaal boek samen met digitale oefenexamens. De code ontvang je via de mail en is 3 maanden geldig. Vraag de E-Learning code gelijk aan.

Old School

Leer jij liever uit een echt boek zonder begeleiding? Dat kan ook! Je kunt het theorieboek op iedere Van Buuren vestiging aanschaffen of bestel het boek online. Vandaag besteld, morgen in huis om direct te beginnen!

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Wat wil je inplannen?

Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

Jouw gegevens

Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

Inplannen

Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

Gegevens aanvullen

We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

Jouw inschrijving