Verlenging WRM pas

Educatief traject

op maat gemaakt naar jouw behoeften

Verleng je WRM pas met dit educatieve traject

 Heb je moeite gehad met de praktijkbegeleiding? Moet je het educatief traject gaan volgen om je bevoegdheid te behouden? Van Buuren Opleidingen kan jouw traject van A tot Z begeleiden.

Voorwaarden

Zorg dat je aan de voorwaarden voldoet om dit traject in te gaan. Op deze pagina vind je de voorwaarden. Je WRM pas wordt dan met 6 maanden verlengd.

Bijlessen

Je volgt 6 dagdelen bijlessen. Deze zijn vergelijkbaar met de bijscholingscursussen.

Praktijkbegeleiding

Je volgt de praktijkbegeleiding. Deze moet voldoende zijn, er is geen herkansing mogelijk.

Je pas is verlengd!

Je krijgt een WRM pas voor 5 jaar. De 5 jaar starten na de verlenging van 6 maanden.

de verlenging is binnen handbereik

Voor wie geldt dit traject?

Met ingang van 1 april 2020 krijg je automatisch een verlenging van de WRM-bevoegdheid met 6 maanden, als je:

 • vóór de verloopdatum van je WRM-bevoegdheidspas voor de derde praktijkbegeleiding (de tweede herkansing) een onvoldoende resultaat haalt, en ook
 • vóór de verloopdatum alle 6 unieke dagdelen theoretische bijscholing hebt gevolgd (waarvan één over wet- en regelgeving als je op 1 april 2020 nog niet alle 6 unieke dagdelen theoretische bijscholing hebt gevolgd) én
 • vóór de verloopdatum een originele geldige VOG bij IBKI hebt aangeleverd.

Alleen als aan deze drie voorwaarden wordt voldaan, verlengt IBKI jouw WRM-bevoegdheid met 6 maanden. In deze 6 maanden verlenging zit een zogenaamd educatief traject, gevolgd door een praktijkbegeleiding bij IBKI.

Wat moet je doen?

In de 6 maanden verlenging:

 • volg je 6 dagdelen bijlessen – het zogenaamde ‘educatieve traject’- bij een opleider die door IBKI voor uw educatieve traject gecertificeerd is. Van Buuren Opleidingen is gecertificeerd.
 • doe je daarna één praktijkbegeleiding; deze moet voldoende zijn, er is geen herkansing mogelijk. Het moment van de praktijkbegeleiding bij IBKI moet liggen na het volledig voltooide educatieve traject, maar vóór de einddatum van de 6 maanden verlenging.

Bij een voldoende praktijkbegeleiding krijg je een WRM-pas voor 5 jaar. Die 5 jaar start ná de verlenging van 6 maanden.

Hoe ziet het eruit?

Omdat het educatief traject maatwerk is, mag de bijscholing niet alleen bestaan uit complete theoretische bijscholingscursussen uit het bestaande aanbod voor de verplichte vijfjaarlijkse theoretische bijscholing.

Vaste onderdelen van deze bijscholing zijn:

 • een intakegesprek
 • ten minste twee door jou gegeven praktische rijlessen met een echte leerling
 • een eindgesprek

De bijscholing heeft geen examen, je moet alleen alle 6 dagdelen bijlessen volgen. De praktijkbegeleiding is wel een examen. Wij geven de gevolgde bijscholing op bij IBKI.

zeer gunstige betalingsvoorwaarden

Op naar je instructiepas

Het educatief traject bestaat uit verschillende onderdelen theorie en praktijk en bestaat uit maatwerk wat samengesteld wordt op jouw specifieke behoefte. Omdat niet iedere behoefte gelijk is kan er van tevoren ook geen specifieke prijs vastgesteld worden. Wel kunnen we een indicatie geven en dat ligt tussen de € 2.000,- en € 2.500,-. all-in.

Betalen in termijnen is mogelijk.

Persoonlijke begeleiding
Docenten uit het vak
In termijnen betalen
Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die een instructeursopleiding of bijscholing hebben gevolgd bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review bijscholing/praktijkbegeleiding

Alberta, ik wil jou bedanken voor de nuchtere benadering met als basis ‘ga gewoon les geven’. Die wijze woorden heb ik constant in gedachten gehouden en ben toen eigenlijk het hele protocol vergeten.
Achteraf loop je dan te denken: “Waar heb ik me nu druk over gemaakt?” Nogmaals dank! En wellicht tot een volgende bijscholingscursus!!

Gert, Zwolle

Review Instructeursopleidingen

Een paar maanden geleden met twijfel naar de info avond gegaan. Ik was daarna overtuigd en super enthousiast! Nu ben ik bijna klaar met de opleiding en dit is echt een goede keus geweest.

Eva, Emmeloord

Review Instructeursopleidingen

Ik vond de opleiding best pittig, maar ik kreeg super begeleiding van Alberta. Heb heel veel zin om te gaan beginnen!

Isabel, Lelystad

Review Instructeursopleidingen

Instructie voor de vrachtwagen gehaald. Snelle opleiding, prima docenten.

Henk, Kampen

Review Instructeursopleidingen

Ik heb met heel veel plezier de opleiding tot rijinstructeur gevolgd. Top docent, Alberta!

Petra, Zwolle

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Kan ik in termijnen betalen?

Je kunt bij ons in termijnen betalen. De betaalopties zijn: in een keer, 11 termijnen of 24 termijnen. Bij betaling in 1 keer zit een korting bij inbegrepen.

Ik twijfel over de opleiding volgen, kan ik een intake gesprek plannen?

Het is goed om van te voren zeker te zijn of het echt iets is wat bij je past. Daarom organiseren wij informatieavonden. Dit wordt gegeven door een ervaren instructeur en docent van de opleiding. Zij vertelt alles over de opleiding, over het vak en beantwoord al jouw vragen. Deze avond is gratis. Zeker doen dus! Hier kun je de data en plaatsen vinden van de informatieavonden.

Meld je aan voor de opleiding

  privacybeleid*

  Vul onderstaand formulier in

  Laat je gegevens achter
  Opleiding Categorie:
  Opmerking:

  Wat wil je inplannen?

  Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

  Jouw gegevens

  Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

  Inplannen

  Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

  Gegevens aanvullen

  We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

  Jouw inschrijving