Subsidies

Voor alle (rij)opleidingen en cursussen

Subsidiemogelijkheden

Op deze pagina belichten we alle subsidiemogelijkheden die er zijn. Voor zowel zakelijk als particulier en voor alle rijbewijzen.

aan iedereen wordt gedacht

subsidies voor particulieren

Groei vooruit

In Regio Zwolle is het initiatief Groei Vooruit gestart om inwoners van deze regio perspectief te bieden in hun werk. Mensen kunnen omgeschoold, bijgeschoold of gecoacht worden. Subsidie kan oplopen tot maximaal €5.000,- per persoon! Ze richten zich op (potentiële) werknemers en werkzoekenden. Groei zorgt ervoor dat werknemers en mensen die nu nog aan de kant staan of een opleiding volgen, hun talenten kunnen benutten en met meer plezier langer aan het werk blijven.

Op de website groeivooruit.nl kun je een test doen om te kijken of je een voucher kunt aanvragen. Zo moet je bijvoorbeeld in 1 van de 20 gemeenten in regio Zwolle wonen (klik hier), je moet een opleiding doen bij een erkende opleider (zoals wij, Van Buuren Opleidingen), de opleiding is korter dan 18 maanden etc.

Via ons kun je de opleiding doen tot vrachtautochauffeur of tot rijinstructeur (rijinstructeur auto, motor, vrachtauto, aanhanger, trekker en bus)! Meld je bij ons aan voor bijvoorbeeld een informatie avond voor de instructeursopleidingen of voor een adviesles op de vrachtauto! En wie weet heb jij binnen een jaar een heel andere (leuke) baan!

Meer informatie over het vrachtautorijbewijs lees je hier.
Meer informatie over rijinstructeur worden lees je hier.

We zien je graag bij ons op een van de vestigingen!

STAP-Budget - niet meer mogelijk

Wat is het STAP-budget?
Het STAP (Stimulerings Arbeidsmarkt Positie) is een regeling van overheid ter vervanging van de voormalige belastingaftrek voor studiekosten. Met het STAP-budget profiteer je bij het volgen van een training of opleiding van een vergoeding van maximaal €1.000.

Per 18 juli zijn de regels aangescherpt en kan er alleen nog STAP-subsidie aangevraagd worden bij OCW erkende instellingen (MBO en HBO opleidingen). Hier valt Van Buuren Opleidingen helaas niet onder en dat betekent dus dat wij helaas geen nieuwe STAP aanvragen meer kunnen behandelen.

Subsidies voor het C/CE rijbewijs en Nascholing code 95

SOOB subsidie

Wat is dat eigenlijk SOOB subsidie? SOOB staat voor Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg. SOOB is een opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, die het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige werknemers in de bedrijfstak stimuleert. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB subsidiepunt.

Heb je recht op SOOB subsidie?
Alle bedrijven die SOOB afdragen voor hun medewerkers mogen subsidie aanvragen.

Hoe vraag je subsidie aan?
Subsidie kun je heel eenvoudig aanvragen via de website van SOOB Subsidiepunt: www.soobsubsidiepunt.nl.
Als je dat nog nooit hebt gedaan kunt je het bedrijf hier éénmalig registreren. Je ontvangt een persoonlijke inlog, waarmee je vervolgens subsidie kunt aanvragen. Gemakkelijk en online.

Let op het volgende:

  • Het is belangrijk om de aanvraag te doen vóórdat de opleiding/cursus begint.
  • De subsidie is beschikbaar van 1 januari t/m 31 december 2022.
  • Per opleidingscategorie geldt er een subsidieplafond. Zodra dit is bereikt, wordt er geen subsidie meer verstrekt.

Benieuwd voor welke trainingen en opleidingen er allemaal SOOB subsidie beschikbaar is? Klik dan hier of neem contact met ons op.

Subsidies voor het D rijbewijs

Stichting FSO

Zoek jij een baan als touringcarchauffeur, maar heb je geen rijbewijs?

De Stichting FSO stelt €2.000,- subsidie beschikbaar voor werkgevers die touringcarchauffeurs zoeken en willen opleiden. Het FSO is het sociaal fonds van de bedrijfstak besloten busvervoer.

Voor de werknemer
Als je een werkgever hebt gevonden waar je wil werken na je opleiding, ga je beginnen met je rijopleiding voor de touringcar. Na het behalen van je rijbewijs, kom je voor minimaal 24 maanden voor minimaal 32 uur in dienst bij de werkgever.

Je betaalt de helft van de opleidingskosten na aftrek van de subsidie; dit kan bijvoorbeeld verrekend worden met je loon.
Na het behalen van het D rijbewijs, neem je deel aan de opleiding Tour Nationaal en Tour Internationaal of een soortgelijke opleiding. Dit wordt geregeld door de Stichting FSO.

Voor de werkgever
De vacature voor touringcarchauffeur dien je als werkgever te melden bij Stichting FSO. Stichting FSO werft vervolgens kandidaten en als werkgever kun je een potentiële werknemer selecteren.

Samen met de werknemer meld je hem/haar aan bij Van Buuren Opleidingen voor de rijopleiding. Na het tekenen van een overeenkomst tussen de kandidaat, werkgever en Stichting FSO kan de rijopleiding voor het D rijbewijs écht beginnen.

Na het behalen van het rijbewijs, wordt een arbeidsovereenkomst getekend en is de werknemer voor minimaal 24 maanden, minimaal 32 uur in dienst. De helft van de opleidingskosten – na aftrek van de subsidie – zijn voor de rekening van de werkgever.

Klik hier voor een informatie flyer van deze subsidie.

Subsidies voor het T rijbewijs

Colland Arbeidsmarktfonds

Als je aan de slag wilt met de loonwerkopleiding Groen, Grond, Infra is het behalen van het T-rijbewijs een noodzakelijke investering. De kosten voor het T-rijbewijs kunnen voor leerlingen een drempel zijn om voor een Groen, Grond, Infra opleiding te kiezen. Omdat de sector behoefte heeft aan goede en vakbekwame medewerkers, moet deze drempel zo laag mogelijk worden gehouden.

Daarom stellen sociale partners via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 850,- per leerling beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. Deze subsidie is voor BOL-leerlingen en leerlingen in het praktijkonderwijs.

De cursist kan tijdens het eerste schooljaar van de opleiding, zelf de vergoeding aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Ook voor werknemers/BBL leerlingen in bepaalde sectoren is een subsidie mogelijk als er afdracht wordt gedaan bij Colland en die of werknemer zijn of een BBL opleiding volgen. 50% kan dan worden vergoed met een maximum van €1.800,-. Daarover lees je hier meer.

Roots subsidie

Wij hebben een samenwerking met uitzendbureau Roots, dát werkt! Zij verzorgen alles omtrent personeel en banen in de argrarische sector door heel Nederland.

Als je via Roots de trekkeropleiding gaat doen bij ons, betalen zij €500,- van jouw opleiding! Ben jij op zoek naar een leuke baan in de argrarische sector, of wil je meer informatie? Neem contact op met Erna Mulder (06-13968739) , mail naar info@rootswerkt.nl of check hun site www.rootswerkt.nl.

Subsidies voor de instructeursopleidingen en bijscholing WRM

Groei Vooruit

Als je in de regio Zwolle woont (Dronten valt hier ook onder), dan kom je als particulier in aanmerking voor de Groei Vooruit subsidie, van maar liefst €5.000,-. Op deze pagina lees je meer over deze subsidiemogelijkheid, klik hier.