Begeleid door ervaren instructeurs

Taxidiploma halen bij Van Buuren

Wil jij taxichauffeur worden en snel een taxipas (chauffeurskaart) in bezit hebben? Dan ben je bij Van Buuren op de juiste plek. Een goede taxichauffeur heeft kennis en vaardigheden nodig op het gebied van veiligheid, sociaal contact en wet- en regelgeving. Wij zorgen dat je dit snel beheerst en je taxidiploma haalt. Het beroep taxichauffeur past goed bij je wanneer je het heerlijk vindt om de weg op te gaan, van afwisseling houdt en graag in contact komt met verschillende mensen. Elke keer dat jij in de taxi stapt begint er een nieuw avontuur!

Adviesles

Plan je eerste adviesles in en we maken samen met jou een taxi-opleiding op maat.

Theorie-opleiding

Via E-learning en een klassikale theoriedag bereid jij je voor op het theorie-examen.

Praktijkopleiding

Samen met een instructeur ga je de weg op om je taxi skills te verbeteren.

Start als taxichauffeur

Met je taxipas kun je aan de slag als (zelfstandig) taxichauffeur!

Beperkte of volledige taxipas

Wij taxiën je naar het diploma

Wanneer je taxichauffeur wilt worden kun je kiezen tussen twee verschillende taxidiploma’s, ook wel chauffeurskaarten genoemd. Met een volledige chauffeurskaart mag je alle soorten taxivervoer verrichten. Met een beperkte chauffeurskaart mag je alleen rijden met vaste passagiers, op vaste routes en op vaste tijden.

Je mag geen financiële handelingen verrichten in de taxi. Bedenk dus van te voren wat jij graag wilt gaan doen als taxichauffeur.

Subsidie
Je kunt de opleiding voor de taxipas gaan doen via het STAP-budget. Dit is een particuliere subsidie van maximaal €1.000,-. Iedere 3 maanden kun je je hier voor aanmelden. Kijk hier voor meer informatie.

Na de adviesles maken we samen met jou en de instructeur een op maat gemaakt pakket voor je. Plan hier alvast je adviesles!

Persoonlijke begeleiding
Vaste instructeur
In termijnen betalen
Spoedopleiding bij Van Buuren

Zo ziet jouw taxi-opleiding eruit

De taxi-opleiding kun je bij Van Buuren in een paar weken voltooien. Wij plannen het in als een spoedopleiding zodat je jouw taxidiploma snel op zak hebt en aan de slag kunt. De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je kunt zelf kiezen of je wilt beginnen met de theorie of de praktijk, de volgorde maakt niet uit! Voor het starten van de opleiding moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B.

E-learning

Met het E-learning programma start je thuis met het leren voor je theorie-examen.

Theorie dag

Tijdens de klassikale theoriedag krijg je les van een theoriedocent en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop doe je z.s.m. theorie-examen!

Praktijkopleiding

Je gaat samen met een instructeur op pad om je rijvaardigheid en kennis bij te schaven en verschillende routes oefenen.

Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review Taxi

Ik hoorde veel goede verhalen over de taxiopleiding, dus ben toen eens gaan kijken. Gevoel is goed, dus de opleiding gaan doen. Hans en Ingrid zijn vakmensen! Super leuke lessen gehad en in 2 keer geslaagd!

Jochem, Harderwijk

Review taxi

Je wordt goed opgeleid bij Van Buuren. Goede instructeurs, persoonlijke aandacht. Soms moest ik m'n les afzeggen, maar werd altijd snel een nieuwe les ingepland.

Rico, Ommen

Review Taxi

Ik ben zeer tevreden. Goed contact goede instructeur

Richard, Zeewolde

Review Taxi

Al jaren zat dit in mijn hoofd om te halen. Toch gedaan en geen spijt van gehad. Ingrid is streng, maar erg goed in haar vak. Volgende week begin ik als taxichauffeur, super!

Ruud, Zwolle

Review Taxi

Een goeie begeleiding en goed verzorgd materiaal vandaag geslaagd voor de volledige taxipas en nu de theorie nog. Bedankt Ingrid

Johan, Vroomshoop

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw opleiding voor je taxi eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Zit er subsidie op deze cursus/opleiding?

Er zijn verschillende soorten subsidies. Volg je de opleiding of cursus particulier, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie uit het STAP-budget. Ga je via je werk de opleiding of cursus volgen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor bijvoorbeeld SOOB subsidie of een andere subsidie. Op onze Subsidie pagina, staat per categorie aangegeven welke subsidiemogelijkheden er zijn. Klik hier.

Krijg ik les van 1 instructeur?

Ja, je krijgt vanaf de eerste rijles altijd een vaste instructeur en een vast voertuig. Alleen door vakantie of ziekte kan dit incidenteel een keer wijzigen. We doen er alles aan om jouw rijlessen gewoon door te laten gaan.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 2 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.
Helaas kun je een examen niet kosteloos annuleren.

Aan de slag als taxichauffeur

De Chauffeurskaart

Geslaagd voor je theorie- en praktijkexamen? Dan kun je de taxipas (chauffeurskaart) aanvragen bij het Kiwa Register. Bij deze aanvraag moet je een VOG en een medische verklaring overhandigen. De chauffeurskaart heeft een geldigheidsduur van vijf jaar.

1. Taxidiploma bij Van Buuren

Voltooi binnen een paar weken je taxi-opleiding bij Van Buuren. Haal het theorie- en praktijkexamen.

2. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Om de chauffeurskaart aan te kunnen vragen heb je een VOG nodig. Deze verklaring kun je online aanvragen en is 5 jaar geldig.

3. Medische keuring

Een medische keuring is verplicht voor het verkrijgen van de chauffeurskaart. Dit kun je laten doen door een arbodienst of bedrijfsarts. Wij verzorgen ook medische keuringen op onze vestigingen. Lees meer over de medische keuring.

4. Taxipas aanvragen

Heb je jouw taxidiploma, VOG en medische verklaring? Dan kun je jouw chauffeurskaart aanvragen bij het Kiwa Register. Dit heb je nodig om als taxichauffeur te mogen werken.

Theorie-opleiding en examen

Met de theorie-opleiding bereid jij je voor op het theorie-examen taxichauffeur. Het theorie-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je wordt getest op het gebied van de wet- en regelgeving, gewenste houding en communicatie met de klant en hulpdiensten. Je mag zelf bepalen of je eerst je theorie-examen wilt behalen of start met je praktijkexamen. De taxipas (chauffeurskaart) kan je pas aanvragen wanneer je beide examens hebt voltooid.

Onderwerpen theorieopleiding

 • Administratie en documenten
 • Wet- en regelgeving
 • Verkeersdeelname
 • Verkeersongevallen, verstoringen en calamiteiten
 • Afhandeling ongevallen
 • Oplossen van storingen
 • Communicatie en boordapparatuur
 • Klantgerichtheid en beroepshouding
 • Klantsoorten en gedrag
 • Conflictsituaties en het eigen gedrag
 • Handelen bij agressie
 • Klachtenprocedure
 • Route en rijtijd
 • Topografische kennis

Start opleiding taxi theorie 2022
De theoriedagen vinden plaats op onze vestiging in Zwolle op onderstaande data. Komt een van de data niet uit, neem dan contact met ons op.

 • 18-01-2023
 • 29-03-2023
 • 24-05-2023
 • 12-07-2023
 • 13-09-2023
 • 15-11-2023

Praktijkopleiding en examen

In de praktijkopleiding ga je een paar uur op pad met een ervaren instructeur. Het aantal uren bepalen we na de adviesles. In de praktijkopleiding kijken we naar je rijvaardigheid en geven we je tips en extra kennis mee. Vervolgens ben je klaar voor het praktijkexamen. Dit examen duurt 85 minuten en bestaat uit 3 rijopdrachten.

Onderwerpen praktijkopleiding

 • Toepassing wet-en regelgeving
 • Uitvoering rijklaarcontrole
 • Tijdige herkenning van risico’s en juiste reactie
 • Rijvaardigheid en stratenkennis

De rijlessen en het praktijkexamen vinden plaats in Zwolle.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Wat wil je inplannen?

Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

Jouw gegevens

Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

Inplannen

Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

Gegevens aanvullen

We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

Jouw inschrijving