Camperrijbewijs

Camper (C1)

Lichte vrachtauto of camper

Opleiding C1-rijbewijs bij Van Buuren

Van Buuren helpt je de weg op! Het C1-rijbewijs is veelzijdig. Hiermee kun je voertuigen met een massa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg gaan besturen, ook beroepsmatig. Hierbij kun je denken aan het besturen van een grote camper, ambulance, kleine vrachtauto of een paardenvrachtauto. Bij Van Buuren is het zelfs mogelijk om binnen 1 dag te slagen voor het C1-rijbewijs. Je rijdt in een nieuwe DAF onder begeleiding van ervaren instructeurs!

Vrachtauto C1 try-out

Boek online een proefles van 2 uur inclusief opleidingsadvies en een kostenindicatie.

Kies je pakket

Met ons advies kies je het pakket dat het beste bij jou past. De opleiding is inclusief cursus, lesmateriaal, examentraining en CCV examen.

Haal je theorie

Bereid je voor op het theorie-examen met onze online theorie-opleiding, klassikaal of via E-learning.

Slaag voor je C1-rijbewijs

Slaag voor je praktijkexamen en vervolg je weg in de camper of kleine vrachtauto!

Het totaalpakket bij Van Buuren

Wij helpen je de weg op!

Boek een proefles zodat wij je advies op maat kunnen bieden. Tijdens de proefles geven we een inschatting van het aantal praktijkuren dat je nodig hebt. Alle praktijklessen duren 60 minuten en kunnen ook als blokuren worden ingepland.

Om de opleiding te starten dien je in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs B. Je betaalt bij ons geen inschrijfgeld en geen BTW als particulier. Zo bespaar je maar liefst 21% op de totaalprijs!

Welk pakket het beste bij jou past bespreekt de instructeur met jou na de adviesles. Plan hier alvast je adviesles!

Meer dan 100.000 geslaagden
Vaste instructeur
In termijnen betalen
De weg naar het camperrijbewijs C1

Home is where you park it

Om te slagen voor het camperrijbewijs C1 leg je een theorie- en praktijkexamen af. Met het C1-rijbewijs mag je alleen privé voertuigen besturen zoals campers. Toekomstige beroepschauffeurs dienen de opleiding C1-rijbewijs mét code 95 te voltooien. Naast het theorie-examen neem je ook deel aan de praktijktoets(en) op ons eigen oefenterrein.

Theorie

De theorie bestaat uit 1 of 3 examens, afhankelijk van je keuze voor code 95.

Medische keuring

Voordat je kunt deelnemen aan het praktijkexamen, vul je een gezondheidsverklaring in. Daarnaast laat je jezelf keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde Arbodienst. Wel zo fijn dat je hiervoor terecht kunt bij onze Arbo Arts bij de vestigingen Ermelo, Lelystad en Zwolle.

Praktijk

Het praktijkgedeelte leg je af onder toezicht van het CCV (Contact Commissie Vakbekwaamheid, onderdeel van het CBR) en bestaat uit het praktijkexamen C1. Ga je het rijbewijs C1 inzetten voor je beroep? Dan voltooi je naast het praktijkexamen C1 ook de praktische toets en de toets besloten terrein op ons eigen oefenterrein. Je mag het praktijkexamen doen, zodra je de theorie-examens hebt behaald.

Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review C1 rijbewijs

Erg naar mijn zin gehad tijdens de rijlessen. Ik zag er best wel tegenop, maar toch de stap gezet om het te halen. Had ik het maar sneller gedaan.

Bertina, Oldebroek

Review C1 rijbewijs

Leuke, gezellige rijschool. Goede mensen op kantoor en ook Gerine is erg goed in haar vak. Ik raad Van Buuren aan!

Bart, Nunspeet

Review C1 rijbewijs

Ik raad Van Buuren aan iedereen aan! Wat een fijne rijschool. Het is persoonlijk, er wordt met je meegedacht en de lessen waren leuk en leerzaam. Blij met mijn rijbewijs.

Gert, Ermelo

Review C1 rijbewijs

Hele fijne lessen gehad bij Gerine. Nu kan ik zelfverzekerd met mijn camper op vakantie.

Bea, Ermelo

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je C1 rijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Zit er subsidie op deze cursus/opleiding?

Er zijn verschillende soorten subsidies. Volg je de opleiding of cursus particulier, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie uit het STAP-budget. Ga je via je werk de opleiding of cursus volgen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor bijvoorbeeld SOOB subsidie of een andere subsidie. Op onze Subsidie pagina, staat per categorie aangegeven welke subsidiemogelijkheden er zijn. Klik hier.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

​Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 3 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.

Hoeveel mag ik vervoeren met het C1 rijbewijs?

Voor het C1 rijbewijs mag je met een maximale massa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg rijden. Komt het voertuig dat je wilt rijden over de 7.500 kg dan moet je een C-rijbewijs halen.

Moet ik gekeurd worden? Hoe gaat dit in z’n werk?

Een medische keuring voor de C1 is verplicht. Je kunt dit via ons regelen; tijdens de lessen Vakbekwaamheid Module 1 komt er een arbo arts bij ons op locatie. Je regelt van te voren de gezondheidsverklaring online via mijn.cbr.nl. De kosten voor de keuring zijn €72,50.
TIP! Laat je je keuren voor C1? Vink dan ook C1E/C/D aan op de eigen verklaring voor het geval je binnen 2 jaar met rijlessen voor die categorie wil beginnen. Dan hoef je niet opnieuw gekeurd te worden.

Hoelang duurt een praktijkles?

Één les duurt bij ons 60 minuten. Je kunt ook aangeven dat je graag lessen wil rijden van 2, 3, 4 of zelfs 5 uur. Het is mogelijk om een adviesles(les van twee uur) voor het C1 rijbewijs bij ons te rijden. Tijdens deze 2 uur durende adviesles wordt gekeken naar je huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar je wensen m.b.t. lestijden en lengte van de lessen. Daardoor weet je meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat je op examen gaat.

Welke theorie-examens moet ik halen?

Vanaf 1 juli 2022 gaat de theorie voor de transportrijbewijzen veranderen. De nieuwe theorie-examens hebben ook een andere naam, namelijk Vakbekwaamheid Module 1, 2 en 3.
Als je het C1 rijbewijs niet beroepsmatig wilt gebruiken, bestaat de theorie uit 2 delen:
Module 1 (RVM1-C1): Verkeer, techniek, lading, wetgeving (administratie)
Module 2 (VM2-C): Voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig, basiskennis voertuigtechniek, taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen,
elektronische en mechanische systemen, lading en lading zekeren
Als je het C1-rijbewijs wel beroepsmatig wilt gebruiken, bestaat de theorie uit 3 delen:
Module 1 (RVM1-C1): Verkeer, techniek, lading, wetgeving (administratie)
Module 2 (VM2-C): Voertuigkennis en optimaal gebruik voertuig, basiskennis voertuigtechniek, taak van de chauffeur bij onderhoud en storingen,
elektronische en mechanische systemen, lading en lading zekeren
Module 3 (VM3-C): Wetgeving – Arbeidstijdenwet, arbeidstijdenbesluit en tachograaf, wetgeving – documenten, veiligheid en gezondheid, en branche en bedrijf

Twijfel je of jij code 95 moet halen? Klik dan hier.

Er is een overgangsregeling voor de mensen die al begonnen zijn met de theorie voor het C1 rijbewijs vóór 1 juli 2022. Deze kun je hier lezen: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/vrachtauto/vrachtautorijbewijs-halen/nieuwe-examenstructuur/overgangsregeling.htm.

Wat zijn de opstapplekken voor de theorie- en praktijklessen?

​De locaties waar de theorie-opleidingen worden gegeven zijn Ermelo, Zwolle en Lelystad. Voor de praktijk rijden wij vanaf Ermelo. Bij veel aanmeldingen vanuit bijvoorbeeld een bedrijf, is er overleg mogelijk over de optie om vanaf locatie te lessen.

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen voor het C1 rijbewijs?

Voor het C1 rijbewijs geldt een minimumleeftijd van achttien jaar en je dient in het bezit te zijn van een geldig B rijbewijs.

Wanneer heb ik het C1/C1E rijbewijs nodig?

Als je voertuigen met een maximale massa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg wil gaan besturen (bijvoorbeeld een grotere camper, ambulance, paardenvrachtauto of kleine distributie vrachtauto), is een rijbewijs C1 voldoende. Ook wel camperrijbewijs genoemd.
Je hebt een rijbewijs C1E nodig als één van beide voertuigen (of allebei) een maximum massa (volgens kentekenbewijs) heeft van meer dan 3.500 kg. Voor een aanhangwagen met een maximum massa van minder dan 750 kg (te herkennen aan een witte kentekenplaat) voldoet rijbewijs C1, als de camper of bedrijfsauto een maximum massa heeft tussen de 3.500-7.500 kg. Voor rijbewijs C1E mogen de maximum massa’s bij elkaar opgeteld nooit boven de 12.000 kg uitkomen. Anders is rijbewijs CE nodig.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Wij geven les uit ervaring

Het kleine vrachtwagen- en Camperrijbewijs

Bij van Buuren kun je direct beginnen aan je rijopleiding. Je kunt kiezen tussen een eendaagse of meerdaagse opleiding. Tijdens de proefles geven we advies en kijken we wat het beste bij jou past. In de lessen rijd je in een DAF LF 45, die eenvoudig te bedienen is. Voor de deelname aan de opleiding C1-rijbewijs geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Kies uit een eendaagse of meerdaagse praktijkopleiding

Switch je van een kleine naar een grotere camper? Dan is een eendaagse praktijkopleiding iets voor jou! Neem een adviesles om zeker te weten dat jij hiervoor in aanmerking komt. Voor een meerdaagse praktijkopleiding raden we je ook aan om een adviesles te nemen. Zo kun je profiteren van ons maatwerk!

Geen BTW en inschrijfgeld

Bij Van Buuren betalen particulieren geen BTW, zo bespaar je dus 21% op de totale kosten! Ook rekenen wij geen inschrijfgeld voor de opleiding.

C1E-rijbewijs

Wil jij met een aanhanger achter je voertuig gaan rijden? Dan heb je een C1E-rijbewijs nodig. De opleiding voor het C1E rijbewijs bestaat uit alleen praktijklessen en een praktijkexamen, er is geen theorie-examen.

SOOB-Subsidie

SOOB-subsidie is beschikbaar voor de opleiding C1-rijbewijs. SOOB stimuleert met de subsidie het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak.

Theorie

Voor het besturen van privé voertuigen neem je deel aan twee theorie-examens. Wanneer je beroepschauffeur wilt worden, komt daar een derde theorie deel bovenop.

Het theoriegedeelte van het rijbewijs C1 bestaat uit twee onderdelen:

  • Theorie deel 1 (RV1-light, verkeer en techniek) 40 meerkeuzevragen
  • Theorie deel 2 (R2C, administratie) 40 meerkeuzevragen

Het theoriegedeelte van het vrachtauto rijbewijs C1 mét code 95 bestaat uit drie onderdelen (voor beroepschauffeurs):

  • Theorie deel 1 (RV1, verkeer en techniek) 50 meerkeuzevragen
  • Theorie deel 2 (V2C, administratie) 50 meerkeuzevragen
  • Theorie deel 3 (V3C, cases) 45 meerkeuzevragen

Bekijk hier meer over de theorie opleiding voor het C1 rijbewijs (met of zonder code 95)

Medische keuring

Een medische keuring voor het C1-rijbewijs is verplicht. Het is mogelijk om dit via Van Buuren te regelen. Tijdens de lessen komt er een Arbo arts langs voor de keuring. De medische keuring kun je laten uitvoeren bij onze vestigingen in Ermelo, Lelystad en Zwolle. De kosten hiervoor bedragen € 75,-. Klik hier voor meer informatie.

Praktijk

Het praktijkexamen voor het rijbewijs C1 zonder code 95 bestaat uit een onderdeel:
Praktijkexamen C1: rijklaar controle, professioneel rijgedrag, verkeersgedrag, bijzondere verrichtingen, voertuigbeheersing, ergonomie en veiligheid.

Het praktijkexamen voor het vrachtauto rijbewijs C1 met code 95 bestaat uit drie onderdelen (voor beroepschauffeurs):

  • Praktische toets (op eigen oefenterrein): laden en lossen, voorkomen criminaliteit en illegaliteit, noodsituaties, invullen Europees schadeformulier, gladheid en storingen.
  • Toets besloten terrein (op eigen oefenterrein): Voertuigcontrole en manoeuvreren.
  • Praktijkexamen C1: rijklaar controle, professioneel rijgedrag, verkeersgedrag, bijzondere verrichtingen, voertuigbeheersing, ergonomie en veiligheid.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Wat wil je inplannen?

Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

Jouw gegevens

Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

Inplannen

Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

Gegevens aanvullen

We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

Jouw inschrijving