Bromfiets rijbewijs (AM)

Een snelle opleiding

Scooter - Bromfiets Rijbewijs

Binnen 2 dagen je scooterrijbewijs halen, bij Van Buuren kan dat! Vanaf 15,5 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen en vanaf 16 jaar mag je de praktijklessen volgen. Zo kun je bijna direct van je brommer of scooter gebruik maken op je 16e verjaardag. Van Buuren is de grootste rijschool in de regio en wij hebben een hoog slagingspercentage. Wij verzekeren dat je snel slaagt en goedkoper bij ons uit bent!

Theoriecertificaat

Bereid je voor op het theorie-examen met onze theorie-opleiding of theorieboek

Standaard pakket

Dit bestaat uit 5 praktijkuren en het CBR praktijkexamen

Praktijklessen

Oefenen op ons afgezette terrein en vervolgens de echte weg op - verdeeld over 2 dagen.

Scooter - bromfiets rijbewijs

Na het praktijkexamen van 45 minuten heb jij je rijbewijs op zak.

Direct beginnen met praktijklessen

Practice makes perfect

De praktijklessen worden verdeeld over twee dagen. Onze ervaren rij-instructeurs leren je alles wat je moet weten over het rijden met een scooter. Aansluitend aan de lessen doe je jouw praktijkexamen, hiervoor krijg je zelfs vrij van school! Tijdens de les begin je met het leren kennen van de scooter op ons eigen terrein. Vervolgens ga je samen met jouw rij-instructeur de weg op. Via een oortje geeft de instructeur je tijdens het rijden tips en instructies.

Van Buuren heeft een hoog slagingspercentage en dit komt grotendeels door onze ervaren instructeurs. Zij weten precies wat jij nodig hebt om het praktijkexamen te halen!

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je beginnen? Klik op onderstaande knop, vul je gegevens in en wij zorgen dat je z.s.m. kan beginnen!

Instructeur rijdt ook op de bromfiets
Vaste instructeur
Spoedopleiding
Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je bromfietsrijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Ik heb moeite met leren/dyslexie/concentratieproblemen, zijn hier andere examens voor?

Naast het reguliere examen (duurt 30 min.) hebben we een verlengd examen, hiervoor krijg je een kwartier extra en je krijgt oortjes om met het examen mee te luisteren. Daarnaast hebben we ook een individueel examen, hiervoor krijg je 60 min. de tijd voor. Bij dit individuele examen zit een theorie medewerker bij je, de medewerker kan de vragen voorlezen. Dit geeft je meer rust.

Kan ik mijn theorie-examen van de trekker ook gebruiken voor de bromfiets?

Nee, het bromfiets rijbewijs is een apart rijbewijs en hier moet een apart theorie-examen voor gedaan worden.

Hoelang is het theoriecertificaat geldig?

​Het behaalde theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 2 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.
Helaas kun je een examen niet kosteloos annuleren.

Wat houden de praktijklessen in?

Voor de praktijk hebben we een pakket van vijf uur rijles, verdeeld over verschillende blokken. Zo blijf je fris! Gemiddeld zijn deze vijf uur genoeg om je alles te leren wat je moet weten. Het kan natuurlijk zo zijn dat er meer uur nodig zijn; dit zal de instructeur dan ook met je overleggen.
Tijdens het eerste blok oefen je verschillende bijzondere verrichtingen. Op deze manier leer je de bromfiets goed kennen. Heb je dit goed onder de knie? Dan ga je rijden op de openbare weg. Voordat je aan de praktijk kunt beginnen dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat en dien je 16 jaar of ouder te zijn.

De praktijklessen worden gegeven bij alle Van Buuren vestigingen.

Wat is de inhoud van het theorie-examen

​Het theorie-examen bromfiets duurt ongeveer een half uur. Je dient ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.
Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je dient minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.

Ik ben 15 jaar; kan ik beginnen voor mijn brommerrijbewijs?

​Je kan vanaf 15,5 jaar de theorie behalen voor het bromfietsrijbewijs (AM). Vanaf het moment dat je 16 jaar bent, kun je beginnen met de praktijklessen en het praktijkexamen.

Hoe kan ik een theorie-examen regelen?

Het is verstandig om een theorie-opleiding bij ons te volgen! Je slagingskans is hierdoor hoger. Uiteraard verzorgen wij dan een examendatum voor je!
Voor de theorie geven wij verschillende soorten opleidingen, zodat je kan kiezen wat het beste bij jou past. Dat lees je op deze pagina. Tijdens de les wordt alle voorkomende theorie behandeld, zodat je na de les op de hoogte bent van alle theorieregels/borden/etc. Verkeersinzicht is ook een belangrijk onderdeel wat aan bod komt tijdens de cursus en dit leer je niet uit een boekje!
Je mag theorie-examen doen v.a. 15,5 jaar.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Bromfiets

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving