Bromfiets rijbewijs

Bromfiets (AM)

Een snelle opleiding

Scooter - Bromfiets Rijbewijs

Binnen 2 dagen je scooterrijbewijs halen, bij Van Buuren kan dat! Vanaf 15,5 jaar mag je deelnemen aan het theorie-examen en vanaf 16 jaar mag je de praktijklessen volgen. Zo kun je bijna direct van je brommer of scooter gebruik maken op je 16e verjaardag. Van Buuren is de grootste rijschool in de regio en wij hebben een hoog slagingspercentage. Wij verzekeren dat je snel slaagt en goedkoper bij ons uit bent!

Theoriecertificaat

Bereid je voor op het theorie-examen met onze theorie-opleiding of theorieboek

Standaard pakket

Dit bestaat uit 5 praktijkuren en het CBR praktijkexamen

Praktijklessen

Oefenen op ons afgezette terrein en vervolgens de echte weg op - verdeeld over 2 dagen.

Scooter - bromfiets rijbewijs

Na het praktijkexamen van 45 minuten heb jij je rijbewijs op zak.

Direct beginnen met praktijklessen

Practice makes perfect

De praktijklessen worden verdeeld over twee dagen. Onze ervaren rij-instructeurs leren je alles wat je moet weten over het rijden met een scooter. Aansluitend aan de lessen doe je jouw praktijkexamen, hiervoor krijg je zelfs vrij van school! Tijdens de les begin je met het leren kennen van de scooter op ons eigen terrein. Vervolgens ga je samen met jouw rij-instructeur de weg op. Via een oortje geeft de instructeur je tijdens het rijden tips en instructies.

Van Buuren heeft een hoog slagingspercentage en dit komt grotendeels door onze ervaren instructeurs. Zij weten precies wat jij nodig hebt om het praktijkexamen te halen!

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je beginnen? Klik op onderstaande knop, vul je gegevens in en wij zorgen dat je z.s.m. kan beginnen!

Instructeur rijdt ook op de bromfiets
Vaste instructeur
Spoedopleiding
Leer voor jouw theorie-examen

Start met de Theorie

Vanaf 15,5 jaar mag je examen doen voor het theorie-examen bromfiets. Het behalen van je theorie is belangrijk om je opleiding Scooter – bromfiets rijbewijs te voltooien. Wij snappen dat je daar wat extra hulp bij kunt gebruiken! Om je goed voor te bereiden op het theorie-examen bieden wij theoriecursussen aan. Dit maakt het leren een stuk gezelliger dan helemaal (thuis) alleen!

Online Theoriecursus

De benodigde kennis opdoen en vragen stellen wanneer je iets niet begrijpt. Met de online theoriecursus kun je alles leren vanuit je eigen omgeving.

Klassikale Theoriecursus

Kan jij je thuis niet concentreren? Of heb je liever directe interactie met de docent en andere leerlingen? Dan is de klassikale theoriecursus de beste keuze voor jou.

Old School

Leer jij liever uit een echt boek? Bestel hem online of haal hem op in één van onze vestigingen.

Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review AM rijbewijs

Prima.

Bert, Emmeloord

Review AM rijbewijs

De lessen vond ik heel leuk en gezellig. Ik had nog nooit op een scooter gezeten, maar het ging goed gelukkig.

Stefani, Lelystad

Review AM rijbewijs

Rijlessen waren chill. Ging goed. Instructeur was grappig. Ben in 1x geslaagd.

Delano, Lelystad

Review AM rijbewijs

Ik heb me rijbewijs in 1x behaald bij van buuren. Super blij mee. Het waren leuke lessen.

Melissa, Putten

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je bromfietsrijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Ik heb moeite met leren/dyslexie/concentratieproblemen, zijn hier andere examens voor?

Naast het reguliere examen (duurt 30 min.) hebben we een verlengd examen, hiervoor krijg je een kwartier extra en je krijgt oortjes om met het examen mee te luisteren. Daarnaast hebben we ook een individueel examen, hiervoor krijg je 60 min. de tijd voor. Bij dit individuele examen zit een theorie medewerker bij je, de medewerker kan de vragen voorlezen. Dit geeft je meer rust.

Kan ik mijn theorie-examen van de trekker ook gebruiken voor de bromfiets?

Nee, het bromfiets rijbewijs is een apart rijbewijs en hier moet een apart theorie-examen voor gedaan worden.

Hoelang is het theoriecertificaat geldig?

​Het behaalde theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 2 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.
Helaas kun je een examen niet kosteloos annuleren.

Wat houden de praktijklessen in?

Voor de praktijk hebben we een pakket van vijf uur rijles, verdeeld over verschillende blokken. Zo blijf je fris! Gemiddeld zijn deze vijf uur genoeg om je alles te leren wat je moet weten. Het kan natuurlijk zo zijn dat er meer uur nodig zijn; dit zal de instructeur dan ook met je overleggen.
Tijdens het eerste blok oefen je verschillende bijzondere verrichtingen. Op deze manier leer je de bromfiets goed kennen. Heb je dit goed onder de knie? Dan ga je rijden op de openbare weg. Voordat je aan de praktijk kunt beginnen dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat en dien je 16 jaar of ouder te zijn.

De praktijklessen worden gegeven bij alle Van Buuren vestigingen.

Wat is de inhoud van het theorie-examen

​Het theorie-examen bromfiets duurt ongeveer een half uur. Je dient ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.
Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je dient minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen.

Ik ben 15 jaar; kan ik beginnen voor mijn brommerrijbewijs?

​Je kan vanaf 15,5 jaar de theorie behalen voor het bromfietsrijbewijs (AM). Vanaf het moment dat je 16 jaar bent, kun je beginnen met de praktijklessen en het praktijkexamen.

Hoe kan ik een theorie-examen regelen?

Het is verstandig om een theorie-opleiding bij ons te volgen! Je slagingskans is hierdoor hoger. Uiteraard verzorgen wij dan een examendatum voor je!
Voor de theorie geven wij verschillende soorten opleidingen, zodat je kan kiezen wat het beste bij jou past. Dat lees je op deze pagina. Tijdens de les wordt alle voorkomende theorie behandeld, zodat je na de les op de hoogte bent van alle theorieregels/borden/etc. Verkeersinzicht is ook een belangrijk onderdeel wat aan bod komt tijdens de cursus en dit leer je niet uit een boekje!
Je mag theorie-examen doen v.a. 15,5 jaar.

Dit kan je verwachten

Scooter Rijbewijs in 2 dagen

Bij Van Buuren kun je voordelig de opleiding Scooter – bromfiets rijbewijs volgen. Heb jij jouw theorie-examen bromfiets behaald? Dan kun je direct starten met de praktijklessen en het praktijkexamen. De opleiding Scooter Rijbewijs voltooi je bij Van Buuren al binnen 2 dagen.

Start vanaf 15,5 jaar

Kan jij niet wachten om te starten met je scooter- bromfiets rijbewijs? Vanaf 15,5 jaar mag je examen doen voor je theorie-examen bromfiets. Wanneer je 16 bent mag je deelnemen aan de praktijklessen.

Theorie-examen

In het theorie-examen worden 50 vragen gesteld en heb je in totaal 30 minuten de tijd. Je moet 44 vragen goed beantwoord hebben, dan ben je geslaagd.

Speciaal theorie-examen

Faalangst, autisme of dyslexie? Dan kan je extra tijd krijgen voor je theorie-examen of voor een individueel begeleid examen kiezen. Lees er hier meer over.

Praktijkexamen

Heb je jouw theorie behaald en de praktijklessen voltooid? Dan mag je deelnemen aan het praktijkexamen. Voertuigbeheersing, verkeersveiligheid, rijvaardigheid en inzicht zijn de punten waar je op wordt getoetst.

Online Theoriecursus

Rustig leren vanuit jouw eigen omgeving. Bij de online cursus krijg jij ‘live’ les van een docent. De cursus is op verschillende dagen ingepland en in totaal krijg je 4 keer 2,5 uur les. Zo wordt de informatie verdeeld en kun je het goed onthouden. Tijdens de les heb je alle ruimte om vragen te stellen aan de docent. Plan direct jouw online theoriecursus in.

Klassikale Theoriecursus

Zit jij liever in een klas met mensen om je heen? Dan past de klassikale theoriecursus goed bij jou. Onze klassikale cursus vindt plaats op één zaterdag en een doordeweekse avond. Dit is flexibel in te delen naar wat past bij jouw situatie. Heb je wat meer oefening nodig? Dan kun je ook een extra theorie avond volgen. Wil je liever alleen de zaterdag of alleen twee doordeweekse dagen? Dat kan natuurlijk ook, je kunt het samenstellen zoals jij wilt. Plan direct jouw klassikale theoriecursus in.

Persoonlijke coach
Bij het volgen van een theoriecursus krijg je een persoonlijke coach toegewezen. Deze coach is een theoriedocent die jou gaat helpen om je voor te bereiden op het theorie-examen. Je hebt de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen aan de coach. Een aantal dagen voor het examen ontvang je een e-mail met daarin de laatste tips. Zo ben je goed voorbereid op jouw theorie-examen! Wij reserveren voor jou het examen zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt.

Pechvogel garantie
Wij geloven dat je het theorie-examen in één keer kunt halen wanneer je de klassikale theorie cursussen volgt. Mocht je toch zakken dan mag je de theoriecursus gratis nog een keer volgen. Je betaalt dan alleen (eventuele) boeken en het herexamen!

De theorie-opleiding is ook mogelijk in privéles, voor bijvoorbeeld moeilijk lerende of anderstaligen. Dit is mogelijk bij al onze vestigingen.

Old School

Leer jij liever uit een echt boek zonder begeleiding? Dat kan ook! Je kunt het theorieboek op iedere Van Buuren vestiging aanschaffen of bestel het boek online. Vandaag voor 17.00 uur besteld, morgen in huis om direct te beginnen!

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Wat wil je inplannen?

Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

Jouw gegevens

Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

Inplannen

Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

Gegevens aanvullen

We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

Jouw inschrijving