Personenauto met aanhanger rijbewijs

Personenauto met aanhanger (BE)

Voltooi je opleiding binnen 1 dag

Opleiding Aanhanger Rijbewijs BE

Bij Van Buuren garanderen we de laagste prijsgarantie voor de opleiding aanhanger rijbewijs BE. Je kunt bij ons slagen binnen 1 dag! In de ochtend begin je aan de lessen en in de middag voltooi je het praktijkexamen. Op korte termijn rij jij dus met de boottrailer richting het water, de ‘route du soleil’ met de caravan of met je eigen paard in de paardentrailer. Neem contact met ons op voor een compleet opleidingsadvies en een indicatie van de kosten. Wij helpen je graag verder!

Aanhangwagen try-out

Boek online een vrijblijvende proefles, inclusief advies over alle mogelijkheden en een kostenindicatie.

Kies je opleiding

Verspreid de lessen over meerdere dagen of voltooi de opleiding aanhanger rijbewijs BE binnen 1 dag.

Planning

Na de try-out en het bespreken van je opleiding volgt de planning. Je weet dus meteen wanneer je gaat lessen en afrijden.

Slaag voor je aanhanger rijbewijs

Slaag voor je praktijkexamen en geniet van de talloze mogelijkheden die dit rijbewijs te bieden heeft.

Begeleid door praktijkmensen

Het aanhanger rijbewijs binnen 1 dag

Binnen één dag voltooi je de opleiding BE rijbewijs bij Van Buuren. Onze ervaren instructeurs leren je manoeuvreren, aan- en afkoppelen, inparkeren en achteruitrijden. In de ochtend begin je met rijlessen en in de middag neem je deel aan het praktijkexamen.

Heb jij geen haast met het verkrijgen van je BE rijbewijs? En wil je wat langer oefenen met de aanhanger? Dan is de standaard opleiding wat voor jou. Tijdens deze opleiding les je één of meerdere keren per week.

Welk pakket bij jou past bespreekt de instructeur met jou na de adviesles. Plan hier alvast je adviesles!

Meer dan 100.000 geslaagden
Vaste instructeur
In termijnen betalen
Voltooi het praktijkexamen

Je wordt vanzelf een aanhanger van Van Buuren

Na je proefles adviseren we je over de duur van de opleiding. We plannen vervolgens het praktijkexamen in bij het CBR zodat je direct weet waar je aan toe bent. Dit kan op dezelfde dag gepland worden als je rijlessen met de aanhanger. Binnen een paar uur ben je klaargestoomd om deel te nemen aan het verkeer. De dag erna kun je direct je aanhanger rijbewijs BE aanvragen bij de gemeente.

Gezondheidsverklaring

Voordat je gaat beginnen aan de opleiding aanhanger rijbewijs vul je een gezondheidsverklaring in van het CBR.

Planning

Liever niet alle 5 de uren op 1 dag? We kunnen de dagopleiding splitsen, zodat je uitgerust het examen begint.

Praktijkexamen

Het praktijkgedeelte leg je af onder toezicht van het CBR en bestaat uit het praktijkexamen BE.

Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review BE rijbewijs

Ik heb vandaag mijn BE-rijbewijs gehaald. Ik was er vooraf nog niet zo van overtuigd dat dat zou lukken, maar door de zeer nuttige tips en tricks van Antonia in de ochtend, zeker voor de bijzondere verrichtingen, ging het examen in de middag erg goed. Antonia, bedankt voor de duidelijke instructies én de gezellige ochtend!

Arjan, Putten

Review BE rijbewijs

Een gezellige en leerzame dag. Op een gezellige manier de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger geleerd.

Tieme, Emmeloord

Review BE rijbewijs

Willem is hardstikke leuk om mee te rijden, altijd duidelijke uitleg. Lessen inroosteren was makkelijk en er waren bijna geen miscommunicatie. Altijd optijd en geen moeilijkheden.

Jasmijn, Dronten

Review BE rijbewijs

Willem was fijn, direct en gepassioneerd en heeft gezorgd dat ik geslaagd ben in 1 keer.

Henry, Lelystad

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je BE rijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Heb ik theorie nodig voor het BE rijbewijs?

Nee; een B rijbewijs is voldoende om het BE rijbewijs te kunnen halen. De minimale leeftijd is 18 jaar.

Heb ik echt 5 uur nodig voor de dagopleiding? Ik heb wel wat ervaring

Onze ervaring is dat 5 uur voldoende is om in 1 keer te kunnen slagen voor mensen die redelijk wat ervaring hebben. Onder ervaring wordt verstaan: het goed recht achteruit en in een bocht achteruit kunnen rijden met de aanhanger en het kunnen aan en afkoppelen van de aanhanger. Voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben, is het aan te raden om een adviesles (van 1,5 uur) te volgen. Mocht je 5 uur te veel vinden, is het mogelijk om bijvoorbeeld een adviesles in te plannen en daarna te kijken hoeveel uur je nodig hebt.

Is het verplicht om een adviesles te rijden?

Het is niet verplicht om een adviesles te rijden. Ons advies is om deze tóch te rijden, zodat je weet wat er van je wordt verwacht tijdens de opleiding en het examen. Het is zonde om op de dagopleiding erachter te komen dat je het examen niet gaat halen.

Wanneer heb ik het BE rijbewijs nodig?

Je hebt een BE-rijbewijs nodig als je aanhangwagen een toegestane maximum massa heeft van meer dan 750 kg, als daarbij de maximum massa’s (volgens de kentekenbewijzen van beide voertuigen) van zowel aanhangwagen als auto bij elkaar opgeteld boven de 3.500 kg zou uitkomen. Een aanhangwagen onder de 750 kg, mag je altijd trekken met rijbewijs B. Deze aanhangwagens zijn te herkennen aan de witte kentekenplaat.
Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving over de eisen van een BE rijbewijs.
Je hebt een rijbewijs C1E nodig als één van beide voertuigen (of allebei) een maximum massa (volgens kentekenbewijs) heeft van meer dan 3.500 kg. Voor een aanhangwagen met een maximum massa van minder dan 750 kg (te herkennen aan een witte kentekenplaat) voldoet rijbewijs C1, als de camper of bedrijfsauto een maximum massa heeft tussen de 3.500-7.500 kg.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

De grootste opleider in de regio

Het juiste Rijbewijs voor je Aanhanger

Welk rijbewijs je moet hebben hangt af van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt. Alle rijopleidingen voor aanhangers zijn te volgen bij Van Buuren. Onze opleidingen hebben een hoog slagingspercentage en je wordt begeleid door mensen uit de praktijk. Ook bieden wij je de laagste prijsgarantie en betaal je geen inschrijfgeld!

Aanhanger met rijbewijs B

Kleine aanhangers mag je rijden met het standaard rijbewijs B. Hiermee mag je een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.

Aanhanger met rijbewijs BE

Hiermee mag je een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).

Aanhanger met rijbewijs CE

Je hebt een rijbewijs CE nodig als één van beide voertuigen (of allebei) een massa (volgens kentekenbewijs) heeft van meer dan 3500 kg.

Gezondheidsverklaring

Voor het voltooien van de opleiding aanhanger rijbewijs BE heb je een gezondheidsverklaring nodig. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om de weg op te mogen. Dit checkt het CBR met de gezondheidsverklaring. De beoordeling van jouw gezondheidsverklaring door het CBR kan tot vier maanden duren.

We raden je aan om de gezondheidsverklaring direct in te vullen wanneer je van plan bent om voor het rijbewijs BE te gaan. Om deel te kunnen nemen aan het praktijkexamen moet je in het bezit zijn van een positieve gezondheidsverklaring.

Planning

In 1 dag je hele opleiding moeten doen én het examen, kan best wel stress opleveren. En dat is niet nodig! Aan de hand van het advies van de instructeur na de adviesles, plannen we de lessen zo in, dat het voor jou goed aanvoelt.

Zo kun je bijvoorbeeld een dagopleiding splitsen in 2x 2,5 uur of een keer 2 uur en een keer 3 uur met examen. Dit houdt je scherp en zo kom je niet uitgeput op het examen aan.

Praktijkexamen

Tijdens de praktijklessen leer je inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden als een pro. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de bijbehorende documenten. Tijdens het praktijkexamen wordt je hierop getoetst. Voor het rijbewijs BE doe je alleen een praktijkexamen en hoef je geen theorie-examen te maken.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Wat wil je inplannen?

Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

Jouw gegevens

Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

Inplannen

Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

Gegevens aanvullen

We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

Jouw inschrijving