Personenauto met aanhanger

Voltooi je opleiding binnen 1 dag

Opleiding Aanhanger Rijbewijs BE

Bij Van Buuren garanderen we de laagste prijsgarantie voor de opleiding aanhanger rijbewijs BE. Je kunt bij ons slagen binnen 1 dag! In de ochtend begin je aan de lessen en in de middag voltooi je het praktijkexamen. Op korte termijn rij jij dus met de boottrailer richting het water, de ‘route du soleil’ met de caravan of met je eigen paard in de paardentrailer. Heb je veel ervaring met het rijden met een aanhanger? Dan is de DUO opleiding misschien wat voor jou. Je kunt dan samen met je collega/vriend/broer/zus een dagopleiding volgen! Neem contact met ons op voor een compleet opleidingsadvies en een indicatie van de kosten. Wij helpen je graag verder!

Plan je adviesles

Aanhangwagen try-out

Boek online een vrijblijvende proefles, inclusief advies over alle mogelijkheden en een kostenindicatie.

Kies je opleiding

Verspreid de lessen over meerdere dagen of voltooi de opleiding aanhanger rijbewijs BE binnen 1 dag. Of is de DUO opleiding iets voor jou?

Planning

Na de try-out en het bespreken van je opleiding volgt de planning. Je weet dus meteen wanneer je gaat lessen en afrijden.

Slaag voor je aanhanger rijbewijs

Slaag voor je praktijkexamen en geniet van de talloze mogelijkheden die dit rijbewijs te bieden heeft.

Welk pakket bij jou past bespreekt de instructeur met jou na de adviesles. Plan hier alvast je adviesles!

Kan ik een DUO opleiding doen?

Dit kan zeker! Wij bieden DUO opleidingen aan. Je gaat dan met z’n tweeën en de instructeur 6 uur op pad en je rijdt dus de helft van de uren. Je krijgt ook veel mee van de uitleg van de ander, dus erg efficiënt. Deze DUO opleiding is perfect als je al veel ervaring hebt met het rijden met een aanhanger.

We raden wel aan om altijd een adviesles te volgen, om te kijken of je een grote slagingskans hebt na de DUO opleiding. Het is zonde als je op de dag van je opleiding erachter komt dat je het examen niet gaat halen. De adviesles is 1,5 uur en dan kan de instructeur je alvast tips geven en kun je eventueel thuis oefenen, zodat je goed voorbereid op je dagopleiding komt.

Heb ik theorie nodig voor het BE rijbewijs?

Nee; een B rijbewijs is voldoende om het BE rijbewijs te kunnen halen. De minimale leeftijd is 18 jaar.

Heb ik echt 5 uur nodig voor de dagopleiding? Ik heb wel wat ervaring

Onze ervaring is dat 5 uur voldoende is om in 1 keer te kunnen slagen voor mensen die redelijk wat ervaring hebben. Onder ervaring wordt verstaan: het goed recht achteruit en in een bocht achteruit kunnen rijden met de aanhanger en het kunnen aan en afkoppelen van de aanhanger. Voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben, is het aan te raden om een adviesles (van 1,5 uur) te volgen. Mocht je 5 uur te veel vinden, is het mogelijk om bijvoorbeeld een adviesles in te plannen en daarna te kijken hoeveel uur je nodig hebt.

Is het verplicht om een adviesles te rijden?

Het is niet verplicht om een adviesles te rijden. Ons advies is om deze tóch te rijden, zodat je weet wat er van je wordt verwacht tijdens de opleiding en het examen. Het is zonde om op de dagopleiding erachter te komen dat je het examen niet gaat halen.

Wanneer heb ik het BE rijbewijs nodig?

Je hebt een BE-rijbewijs nodig als je aanhangwagen een toegestane maximum massa heeft van meer dan 750 kg, als daarbij de maximum massa’s (volgens de kentekenbewijzen van beide voertuigen) van zowel aanhangwagen als auto bij elkaar opgeteld boven de 3.500 kg zou uitkomen. Een aanhangwagen onder de 750 kg, mag je altijd trekken met rijbewijs B. Deze aanhangwagens zijn te herkennen aan de witte kentekenplaat.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Auto met aanhanger

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving