Camper met aanhanger (C1E)

Opleiding Rijbewijs C1E

Lichte vrachtauto/Camper + Aanhangwagen

Bij Van Buuren kunnen zowel particulieren als beroepschauffeurs de opleiding rijbewijs C1E volgen. Particulieren volgen de opleiding om bijvoorbeeld te kunnen rijden met een boot achter de camper. Bij de opleiding rijbewijs C1E mét code 95 krijgen (aanstaande) beroepschauffeurs voldoende kennis om beroepsmatig een lichte vrachtauto te rijden. Denk hierbij aan pakketbezorgers, ambulancediensten, cateraars of waardetransport.

C1E adviesles

Boek online een vrijblijvende proefles, inclusief advies over alle mogelijkheden en een kostenindicatie.

Kies je opleiding

Volg de opleiding in spoedvorm. Lessen in een DAF LF met een tandemasser aanhangwagen.

Haal je theorie

Volg klassikale theorielessen om goed voorbereid te zijn op de examens.

Aanhanger rijbewijs C1E

Slaag voor je praktijkexamen en koppel je aanhangwagen!

Kies je opleiding

C1E-rijbewijs in spoedvorm of relaxed

Het C1E-rijbewijs is verplicht voor het rijden van een camper of lichte vrachtauto met aanhangwagen van meer dan 750 kilo. De toegestane maximummassa van de combinatie is 12.000 kilo. Ook mag je met het C1E-rijbewijs een categorie B voertuig met aanhanger trekken, met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kilo.

Hierbij geldt ook dat de massa van het voertuig en de aanhanger niet meer dan 12.000 kilo mag zijn.

Voltooi het praktijkexamen

Wij helpen je de weg op!

Tijdens de praktijklessen leer je alle kennis en vaardigheden van onze ervaren instructeurs. Je leert aankoppelen, rijden in het verkeer en manoeuvreren met de aanhangwagen. Deze onderwerpen komen weer terug op het praktijkexamen. De opleiding rijbewijs C1E bestaat alleen uit een praktijkgedeelte, er wordt geen theorie-examen afgenomen. Aansluitend aan de praktijklessen plannen wij het praktijkexamen voor je in, zo hoef je hier niet extra voor terug te komen. Het praktijkexamen duurt 85 minuten en bestaat uit verschillende opdrachten.

Rijbewijs C1E met code 95

Alle beroepsmatige bestuurders zoals vrachtautochauffeurs moeten een opleiding rijbewijs C1E voltooien mét code 95.

Medische keuring en Gezondheidsverklaring

Voordat je kunt deelnemen aan het praktijkexamen vul je een gezondheidsverklaring van het CBR in. Daarnaast moet je medisch gekeurd worden door een Arbo Arts of Arbodienst.

Voorwaarden praktijkexamen

Voor het rijbewijs C1E ben je tenminste 18 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs C of C1 (met code 95 voor beroepschauffeurs).

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je C1E rijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

STAP-budget mogelijk ?

Door veranderde regelgeving is het sinds 18 juli 2023 niet meer mogelijk om bij ons een training of opleiding te volgen. Meer informatie vind je hier: https://www.vanbuuren.nl/stap-budget/

 

Voorwaarden praktijkexamen C1E

Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs C of C1 of een geldig Europees rijbewijs C of C1. Denk ook aan een geldig identiteitsbewijs. Het praktijkgedeelte leg je af onder toezicht van het CBR en bestaat uit het praktijkexamen C1E.

C1E met code 95, waaraan moet je voldoen ?

Voordat je het Rijbewijs C1E met code 95 kunt aanvragen moet je voldoen aan de volgende eisen:

Je bent minimaal 18 jaar oud.
Je bent in het bezit van een rijbewijs C of C1 met code 95.
Een positieve gezondheidsverklaring van het CBR.
Een medische keuring door een Arbo Arts of Arbodienst.

Geen BTW en inschrijfgeld

Van Buuren voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs, waardoor van Buuren vrijgesteld is van BTW bij deze opleidingen. Ben je particulier dan scheelt dit dus 21% Zo bespaar je dus 21% op de totale kosten! Ook rekenen wij geen inschrijfgeld voor de opleiding.

Zit er subsidie op deze cursus/opleiding?

Er zijn verschillende soorten subsidies. Volg je de opleiding of cursus particulier, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie Groei Vooruit. Ga je via je werk de opleiding of cursus volgen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor bijvoorbeeld SOOB subsidie of een andere subsidie. Op onze Subsidie pagina, staat per categorie aangegeven welke subsidiemogelijkheden er zijn. Klik hier.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

​Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 3 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.

Wat zijn de opstapplekken voor de theorie- en praktijklessen?

​De locaties waar de theorie-opleidingen worden gegeven zijn Ermelo, Zwolle en Lelystad. Voor de praktijk rijden wij vanaf Ermelo. Bij veel aanmeldingen vanuit bijvoorbeeld een bedrijf, is er overleg mogelijk over de optie om vanaf locatie te lessen.

Wanneer heb ik het C1/C1E rijbewijs nodig?

Als je voertuigen met een maximale massa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg wil gaan besturen (bijvoorbeeld een grotere camper, ambulance, paardenvrachtauto of kleine distributie vrachtauto), is een rijbewijs C1 voldoende. Ook wel camperrijbewijs genoemd.
Je hebt een rijbewijs C1E nodig als één van beide voertuigen (of allebei) een maximum massa (volgens kentekenbewijs) heeft van meer dan 3.500 kg. Voor een aanhangwagen met een maximum massa van minder dan 750 kg (te herkennen aan een witte kentekenplaat) voldoet rijbewijs C1, als de camper of bedrijfsauto een maximum massa heeft tussen de 3.500-7.500 kg. Voor rijbewijs C1E mogen de maximum massa’s bij elkaar opgeteld nooit boven de 12.000 kg uitkomen. Anders is rijbewijs CE nodig.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Camper met aanhanger

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Camper met aanhanger

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving