Vrachtauto rijbewijs (C)

Opleiding Vrachtauto C - Rijbewijs

Wij overladen je met kennis en ervaring

Wil je werken in een kantoor op wielen, reizend door het prachtige landschap van Europa? Met onze chauffeursopleiding ben je goed voorbereid op de nationale en internationale wegen. De instructeurs leren jou de kneepjes van het vak op basis van hun eigen praktijkervaring. Je volgt je lessen in splinternieuwe Scania’s en DAF’s op ons eigen oefenterrein. Na het behalen van de chauffeursopleiding bieden wij zelfs een baangarantie als vrachtwagenchauffeur!

Vrachtauto Try-out

Boek online een gratis* proefles inclusief advies over alle mogelijkheden.

Kies je pakket

Met behulp van ons advies kies je het pakket dat het beste bij jou past. Bij ons volg je de opleiding vrachtauto rijbewijs C mét of zonder code 95.

Haal je theorie

De theorie bestaat uit 1 of 3 examens. Het aantal examens is afhankelijk van wel of geen code 95.

Slaag voor je vrachtauto rijbewijs

Slaag voor je praktijkexamen en begin je nieuwe baan als beroepschauffeur.

Begeleiding door instructeurs uit de praktijk

Neem het stuur in eigen handen

Boek de gratis proefles om het rijden in de vrachtwagen te ervaren! Tijdens het rijden wordt je bewust van de grootte en zwaarte van het voertuig. Alle praktijklessen duren 60 minuten en kunnen ook als blokuren worden ingepland. Om de opleiding te starten dien je in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs B.

Je betaalt bij ons geen inschrijfgeld en geen BTW als particulier.

Vakbekwaamheid chauffeur

Inladen en wegwezen

Om te slagen voor het vrachtauto C-rijbewijs leg je een theorie- en praktijkexamen af. Met het vrachtauto C-rijbewijs mag je alleen privé voertuigen besturen. Toekomstige beroepschauffeurs dienen de opleiding vrachtauto rijbewijs C mét code 95 te voltooien. Naast het theorie-examen neem je ook deel aan de praktijktoets(en) op ons eigen oefenterrein.

Theorie

De theorie bestaat voor beroepschauffeurs uit drie examens: RVM1-C, VM2-C en VM3-C. Wil je het rijbewijs privé gebruiken, dan hoef je slechts module 1 te volgen.

Medische keuring

Voordat je kunt deelnemen aan het praktijkexamen, vul je een gezondheidsverklaring in. Daarnaast laat je jezelf keuren door een bedrijfsarts of gecertificeerde Arbodienst. Wel zo fijn dat je hiervoor terecht kunt bij onze Arbo Arts op de vestigingen Ermelo, Lelystad en Zwolle.

Praktijk

Het praktijkgedeelte leg je af onder toezicht van het CCV (Contact Commissie Vakbekwaamheid, onderdeel van het CBR). Dit bestaat uit de praktische toets, de toets besloten terrein en praktijkexamen C. De praktische toets en de toets besloten terrein vinden plaats op ons eigen oefenterrein. Je mag het praktijkexamen doen, zodra je de theorie-examens hebt behaald.

Welk pakket bij jou past bespreekt de instructeur met jou na de adviesles. Plan hier alvast je adviesles!

* De adviesles is gratis (1 uur) als je besluit verder te gaan met de opleiding. Ga je niet verder na de adviesles? Dan betaal je €59,-.

Meer dan 100.000 geslaagden
Vaste instructeur
In termijnen betalen
Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je vrachtautorijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Is de adviesles gratis?

Ja, de adviesles is inderdaad gratis, bij het volgen van een praktijkopleiding. Je betaalt eerst de adviesles en als je een pakket hebt afgesproken, dan krijg je het geld weer terug!

Ik ga op een elektrische bestelbus rijden. Welk rijbewijs heb ik nodig?

Als de elektrische bestelbus lichter is dan 3.500 kilo, dan is een B rijbewijs voldoende. Is de elektrische bestelbus zwaarder dan 3.500 kilo, maar lichter dan 7.500 kilo? Dan heb je het rijbewijs C1 nodig. Is de bestelbus zwaarder dan 7.500 kilo, dan heb je het C rijbewijs nodig.

Spoedopleiding ?

Ja dat is uiteraard mogelijk! Wil je in korte tijd de opleiding tot chauffeur voltooien? Dan kun je een afspraak maken voor een adviesles. Tijdens deze 1 uur durende rijles wordt gekeken of je de praktijkopleiding binnen 5 tot 8 dagen kunt behalen. Wij leggen je dan alles uit en maken een complete (snelle) planning voor je!

STAP-budget mogelijk ?

Door veranderde regelgeving is het sinds 18 juli 2023 niet meer mogelijk om bij ons een training of opleiding te volgen. Meer informatie vind je hier: https://www.vanbuuren.nl/stap-budget/

 

Geen BTW en inschrijfgeld

Van Buuren voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs, waardoor van Buuren vrijgesteld is van BTW bij deze opleidingen. Ben je particulier dan scheelt dit dus 21% Zo bespaar je dus 21% op de totale kosten! Ook rekenen wij geen inschrijfgeld voor de opleiding.

Zit er subsidie op deze cursus/opleiding?

Er zijn verschillende soorten subsidies. Volg je de opleiding of cursus particulier, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie Groei Vooruit. Ga je via je werk de opleiding of cursus volgen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor bijvoorbeeld SOOB subsidie of een andere subsidie. Op onze Subsidie pagina, staat per categorie aangegeven welke subsidiemogelijkheden er zijn. Klik hier.

In wat voor vrachtauto ga ik lessen?

​We lessen in vrachtauto’s van Scania, DAF en Volvo.

Wat zijn de mogelijkheden om de theorie te behalen?

We bieden een theorieopleiding aan op iedere vestiging. De stof wordt door het merendeel niet als moeilijk ervaren, maar wel als veel stof. Daarom kiest vrijwel iedereen voor de theorieopleiding. Natuurlijk is het mogelijk om de theorie via zelfstudie te behalen. Bij ons kun je dan het lesmateriaal en de examens aanschaffen.

Wat houdt code 95 in en wat moet ik daarvoor halen?

Het vakbekwaamheidscertificaat is de huidige benaming voor het oude chauffeursdiploma. Wanneer je beroepsmatig aan de slag gaat ben je verplicht om alle vakken vakbekwaamheid (module 1, 2 en 3) te behalen. Daarnaast moet je nog een praktische toets + toets besloten terrein afleggen. Wanneer je hier allemaal voor geslaagd bent, ben je in het bezit van code 95. Om code 95 te behouden dien je eens in de 5 jaar nascholing te volgen.

Twijfel je of jij code 95 moet halen? Klik dan hier.

Moet ik gekeurd worden? Hoe gaat dit in z’n werk?

Een medische keuring voor de vrachtauto is verplicht. Je kan dit via ons regelen, tijdens de lessen Vakbekwaamheid Module 1 komt er een arbo arts. Je betaalt dan voor een keuring €80,-. Hier kun je de keuring direct inplannen op een datum en tijd naar keuze. Liever zelf regelen? Vraag een eigen verklaring aan bij het gemeentehuis, of digitaal bij het CBR en regel een arbo arts voor de keuring.
TIP! Laat je je keuren voor C? Vink dan ook CE/D aan op de eigen verklaring voor het geval je binnen 2 jaar met rijlessen voor die categorie wil beginnen. Dan hoef je niet opnieuw gekeurd te worden. Dit geldt ook voor als je bijvoorbeeld CE gaat doen, dan zou je dus rijbewijs D aan kunnen kruisen.

Wat zijn de opstapplekken voor de theorie- en praktijklessen?

De locaties waar de theorie-opleidingen worden gegeven zijn Ermelo, Zwolle en Lelystad. Voor de praktijk rijden wij vanaf Ermelo, Zwolle, Lelystad en Emmeloord. Bij veel aanmeldingen vanuit bijvoorbeeld een bedrijf, is er overleg mogelijk over de optie om vanaf locatie te lessen.

Bieden jullie baangarantie aan?

​Ja wij bieden baangarantie. Onze dochteronderneming Vrachtbaan kan jou hierover informeren. Iedere 2 weken organiseren zij een informatieavond waar je vrijblijvend naar toe kunt. Voor meer informatie over Vrachtbaan en de baangarantie, klik hier.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Uit onze ervaring is gebleken dat je 28 praktijkuren nodig hebt om te slagen voor het praktijkexamen. Na de eerste les geeft de instructeur aan of dit voldoende is, of dat het meer of minder uur worden. Zo heb je uiteindelijk een op maat gemaakte opleiding.

Ik ben plotseling verhinderd om een geplande rijles te rijden. Wat nu?

​Bel of mail zo snel mogelijk de afspraak af!
Dit kan kosteloos tot 3 werkdagen voor aanvang van de geplande les. Mocht je binnen die tijd de les annuleren, dan zal de les helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring in kunt leveren, dan hoef je de les niet door te betalen.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij willen graag met je meekijken hoe jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Vul onderstaand formulier in

Laat je gegevens achter
Opleiding Categorie:
Opmerking:

Vrachtauto

Jouw gegevens

Bedrijfsgegevens

Jouw inschrijving