Voorbereiding

Goede voorbereiding is het halve werk

Biiijjjnaaa mag je beginnen met rijlessen!! Yes! Om je alvast voor te bereiden hebben we hier wat dingen op een rij gezet voor je, die super handig zijn om te weten! Wist je dat je ons gewoon kunt WhatsAppen? Of dat je super veel rijlessen gratis kunt krijgen door te sparen? Hieronder lees je het!

Theorie

Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je geslaagd zijn voor je theorie. En hoe sneller je het theorie-examen haalt, hoe veiliger jij je voelt in het verkeer! Om je te helpen te slagen voor het moeilijke examen, geven wij op elke vestiging theorieopleidingen. Daarbij wordt je gecoacht door onze theoriedocent. Aan de docent kun je vragen stellen als je de theorie niet begrijpt, ook krijg je handige tips, zodat je goed voorbereid bent op de cursusdagen en het examen. Meer informatie en data vind je hier!

Gezondheidsverklaring

Voordat jouw praktijkexamen gepland kan worden, moet je een gezondheidsverklaring invullen. Een gezondheidsverklaring is een verklaring om te kijken of jij rijgeschikt bent. Het CBR stelt je een aantal vragen over je gezondheid. Hoe doe je dit? Je gaat naar: mijn.cbr.nl. Vervolgens log je in met je DigiD. In het overzicht klik je op het aanvragen van je gezondheidsverklaring . Vervolgens krijg je de gezondheidsverklaring te zien en als je deze hebt ingevuld, reken je deze af en zal het CBR dit gaan verwerken.
Doe dit op tijd, anders kan het praktijkexamen niet gepland worden op het moment dat je eraan toe bent!

Bijzondere manoeuvres

Tijdens de Tussen Tijdse Toets en/of het praktijkexamen voor o.a. de auto, moet je bijzondere manoeuvres doen. Om je alvast voor te bereiden hebben wij filmpjes gemaakt van de bijzondere verrichtingen van de auto. We laten je bijvoorbeeld zien hoe je moet fileparkeren. Maar ook waar je bijvoorbeeld op moet letten als je gaat keren d.m.v. steken. En wanneer moet je kijken als je bocht achteruit gaat rijden? Bekijk deze uitlegfilmpjes op ons Youtube-kanaal.

Rijlessen altijd inzichtelijk

Je hebt al je schoolrooster, je werkrooster, je afspraken met je vrienden en dan moet je óók nog je rijlessen onthouden! Gelukkig hebben wij een klantenportaal voor je waar al je rijlessen in staan. Zo vergeet je geen rijles meer:-)! Daarnaast vult de instructeur (bij autorijlessen) jouw voortgang in op de tablet, die jij ook in dit portaal ziet. Zo kun je precies zien hoe goed je rijdt en waar je nog aan moet werken! Heb je een vraag voor kantoor dan kun je gemakkelijk je vraag insturen en ook is het mogelijk je facturen in te zien en te betalen. Inloggegevens kun je opvragen op kantoor!

Gratis extra's

Wij zijn een praktische, servicegerichte opleider. Wij leiden onze kandidaten op om goed in het verkeer te kunnen functioneren. Dus niet alleen voor het roze pasje, maar wij gaan verder! En dat allemaal als extra gratis service! Denk aan een citytrip, oefenen in een parkeergarage, door de McDrive, tanken. Allemaal praktische zaken die wij belangrijk vinden en jou willen aanleren zodat je na je praktijkexamen zelfverzekerd het verkeer in gaat.

2toDrive

Als je 16,5 jaar bent, mag je al beginnen met autorijden! Super stoer! Als je 17 bent, mag je examen doen. Als je geslaagd bent, moet je voordat je naar het gemeentehuis gaat om je rijbewijs aan te vragen, een begeleiderspas aanvragen en een coach opgeven die naast jou zit als je gaat rijden. Dit mag er 1 zijn, maar ook 5. Als je 18 bent, mag je alleen de weg op!

Gratis rijlessen

Rijlessen zijn al duur genoeg! Of je het nu zelf betaalt of je ouders; een paar lesjes gratis zou niet verkeerd zijn, toch? Daarom kun je bij Van Buuren rijlessen sparen. Geef een vriend(in) op die ook wil beginnen met rijlessen en jij krijg een gratis uur les. Je kunt zoveel mensen als je wil opgeven! In de bijlage van de mail met jouw 1e rijles, zit zo’n waardebon. Of vraag een waardebon aan bij je instructeur of op kantoor en vul jouw naam in + die van je vriend(in). Kun jij het geld van je bijbaantje uitgeven aan andere dingen :-).

Social Media

Van Buuren is ook actief op Social Media. Like onze Facebookpagina, volg ons op Instagram en abonneer je op ons kanaal op Youtube! Via deze kanalen houden we je op de hoogte van te gekke acties, nieuwtjes en weetjes.

De wereld gaat voor je open

Autorijbewijs

Ben je 16 jaar of ouder en sta je te popelen om te beginnen met je rijbewijs B? Vanaf 16,5 jaar kun je bij Van Buuren Opleidingen beginnen om bijvoorbeeld in 10 dagen, 4, 6, of 8 weken je autorijbewijs B te halen!

Wij bestaan al meer dan 55 jaar en zijn de grootste erkende rijschool van Midden en Noord-Nederland.

Haal nu snel je rijbewijs! Niet voor niets is Van Buuren Opleidingen de rijschool met de meeste geslaagden voor het autorijbewijs B in jouw regio.