Wij hebben gespecialiseerde rijinstructeurs

Specialismen

Faalangst

Heb je last van faalangst waardoorje er nog niet in geslaagd bent je rijexamen te halen? Zijn er bepaalde situaties waarin het zweet je in de handen staat? Zijn er bepaalde plekken die je liever mijdt?

Laat faalangst je niet van de weg houden! Bij Van Buuren Opleidingen kun je ondanks faalangst toch je rijexamen halen. Onze speciaal geschoolde instructeurs kunnen je helpen om weer met vertrouwen achter het stuur te gaan zitten.

De cursus faalangst wordt toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Door middel van een intakegesprek stellen wij vast of en op welke wijze wij je door begeleiding en coaching weer tot een volwaardige verkeersdeelnemer kunnen omvormen.

De weg daar naartoe wordt met je doorgesproken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Autisme en AD(H)D

Er bestaan nogal wat vooroordelen over mensen met autisme en ADHD, zo ook op gebied van rijlessen en deelname aan het verkeer. De mate waarin mensen met autisme of ADHD in het verkeer hinder ondervinden van hun aandoening verschilt per persoon. Er zijn mensen met ADHD of autisme die geen enkele hinder ondervinden bij het halen van hun rijbewijs, maar er zijn ook mensen waarbij de stoornis zo ernstig is dat het CBR geen verklaring van geschiktheid afgeeft.

Mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDD-NOS of het Syndroom van Asperger leren anders dan mensen zonder deze stoornis. Van Buuren is gespecialsieerd in het geven van rijles aan mensen met ADHD en autisme. Onze instructeurs zijn opgeleid om hen zo goed mogelijk te begeleiden.

Gezondheidsverklaring

Ben je gediagnosticeerd met ADHD of autisme of een andere aandoening, geef dit dan direct aan. Iedereen die een rijbewijs wil halen, moet een zogeheten ‘Gezondheidsverklaring’ invullen. Deze verklaring bestaat uit diverse vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt door het CBR gebruikt om een verklaring van rijgeschiktheid af te kunnen geven. Heb je ADHD of autisme dan zijn er drie vragen met name van belang.

  1. Er wordt gevraagd of je onder behandeling bent (geweest) voor een psychiatrische stoornis
  2. Er wordt gevraagd of je medicijnen gebruikt
  3. Er wordt gevraagd of je nog andere aandoeningen hebt die het besturen van motorrijtuigen moeilijker maken.

Als je autisme of ADHD hebt, zul je één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoorden. De ‘Gezondheidsverklaring’ vraag je aan op mijn.cbr.nl en wordt vervolgens bij het CBR beoordeeld. Zij bepalen of er meer informatie of onderzoek nodig is om een verklaring van geschiktheid af te geven . Dit kan bestaan uit een bezoek aan een door het CBR goedgekeurde medisch specialist en/of een rijtest. Na deze onderzoeken volgt een oordeel van het CBR of je mag deelnemen aan het praktijkexamen. De kosten van deze onderzoeken moet je zelf betalen. De rijtest bij het CBR kost een lesuur en gaat gewoon van je pakket af.

Let op: het doorlopen de gehele procedure kan aardig wat tijd kosten; vul dus zo snel mogelijk de Gezondheidsverklaring op mijn.cbr.nl in. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en wij helpen je door het traject.

Plan hieronder je adviesles.

De wereld gaat voor je open

Autorijbewijs

Ben je 16 jaar of ouder en sta je te popelen om te beginnen met je rijbewijs B? Vanaf 16,5 jaar kun je bij Van Buuren Opleidingen beginnen om bijvoorbeeld in 10 dagen, 4, 6, of 8 weken je autorijbewijs B te halen!

Wij bestaan al meer dan 55 jaar en zijn de grootste erkende rijschool van Midden en Noord-Nederland.

Haal nu snel je rijbewijs! Niet voor niets is Van Buuren Opleidingen de rijschool met de meeste geslaagden voor het autorijbewijs B in jouw regio.