Nieuws

Grote verandering voor beroepschauffeurs

19-09-2019

Chauffeurs die geboren zijn vóór 1 juli 1955 kregen bij het behalen van hun C rijbewijs, automatisch code 95 op hun rijbewijs (voorheen het chauffeursdiploma). Omdat dit in strijd is met de Europese richtlijn vakbekwaamheid bestuurders, komt er een wetswijziging - naar verwachting - per 1 april 2020. Vanaf het moment dat de wet in werking is, is voor deze personen de code 95 die op het rijbewijs staat niet meer geldig.

Alle chauffeurs op wie dit betrekking heeft, hebben in augustus een brief hierover gekregen van het ministerie.

 

Indien je niet meer werkzaam bent als beroepschauffeur, heb je geen code 95 meer nodig. Je kunt er voor kiezen om het rijbewijs ook van het rijbewijs af te laten halen. Dan moet je na de wetswijziging alleen een nieuw rijbewijs aanvragen en rijbewijs C/D niet verlengen. Als je het C/D rijbewijs wel wil behouden, zowel met als zonder code 95, zijn er meerdere stappen nodig. Zoals een gezondheidsverklaring aanvragen, een medische keuring en 35 uur nascholing.

Indien je na 1 april nog wel beroepsmatig aan de slag wil en nog geen nascholing hebt gevolgd, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk begint met het volgen van de 35 uur nascholing. Ons Nascholing Team helpt je graag bij het adviseren en informeren. Zij zijn te bereiken op 088 – 700 1440 en nascholing@vanbuuren.nl.

Uitgebreide informatie hierover lees je in het nieuwsbericht van het CBR.

Over ons

  • Sinds 1964
  • Professioneel team
  • 100 instructeurs-docenten
  • Landelijke dekking
  • Brede opleider
  • Klant is echt koning

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400
  info@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,3
op basis van 3337 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan