Code 95

ADR basis + tank

ADR basis + tank (U01)

Hier mag je stukgoederen mee vervoeren in colli in hoeveelheden die boven de vrijstellingsgrenzen uitkomen. De vrijstellingseisen worden in de ADR geregeld en kunnen per stof verschillend zijn. Over het algemeen worden deze grenzen binnen het beroepsvervoer al gauw overschreden. Behalve verpakte goederen mag je met die certificaat ook bepaalde onverpakte gevaarlijke goederen vervoeren in een voertuig of container. Met een ADR certificaat basis mag je bovendien gevaarlijke stoffen in tankcontainers vervoeren of in MEGC’s (gas containers). Als de individuele inhoudt daarvan per tank container of MEGC de 3000 liter niet overschrijdt. Met de aanvulling tank mag je naast alles wat in het ADR certificaat basis vermeld staat ook nog gevaarlijke stoffen vervoeren in tank- en batterijwagens met een inhoud van meer dan 1.000 liter en tank containers en MEGC’s (gas container) met een individuele inhoud van meer dan 3.000 liter.

Doelgroep

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en containers dienen in bezit te zijn van het ADR Basis + Tank certificaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan stoffen zoals benzine, olie, gas, stoffen in poedervorm en gevaarlijke afvalstoffen.

Duur opleiding

3 dagen.

Inhoud

ADR Basis + tank is een theoriecursus, maar bevat ook een gedeelte praktijk. De eerste 2 dagen behandel je de basis. Op de derde dag krijg je specifiek les voor tanktransport.

Theorie

 • Algemene voorschriften waaraan het vervoer van gevaarlijke goederen onderworpen is
 • De belangrijkste soorten gevaar
 • Informatie over milieubescherming door de controle op de overbrenging van afvalstoffen
 • Preventieve en veiligheidsmaatregelen die passen bij de verschillende soorten van gevaar
 • Wat te doen na een ongeval (eerste hulp e.d.)
 • Kenmerking, etikettering, grote etiketten en kenmerking met oranje borden
 • Samenladingsverboden in eenzelfde voertuig of container
 • Te nemen voorzorgsmaatregelen tijdens het laden en lossen van gevaarlijke goederen
 • Behandeling van stuwage van colli
 • Beperkingen van het verkeer in tunnels en instructies aangaande het gedrag in tunnels
 • Bewustzijn voor de beveiliging
 • Verpakkingen

Praktijk

 • Te nemen maatregelen bij een voorval of ongeval
 • Eerste hulp
 • Brandbestrijding

Resultaat

Deelnemers leren de belangrijkste wettelijke bepalingen van het vervoer gevaarlijke stoffen over de weg en van het ADR en zijn in staat deze toe te passen. Na het behalen van het ADR-certificaat Basis + Tank wordt voldaan aan de vakbekwaamheidseis om gevaarlijke stoffen over de weg en in tankauto’s en containers te mogen vervoeren.

Waarde nascholing code 95

14 uur theorie.

Aanvullende informatie

 • Duur: 3-daagse cursus
 • Inclusief lunch en lesmateriaal en 2 CCV examens
 • Examen: Het theoretische examen wordt afgenomen op een CBR locatie naar keuze. Deze plannen we samen met je in na de aanmelding
 • Toelatingseisen: minimaal 18 jaar
 • Certificering: ADR Basis + Tankcertificaat
 • Geldigheid: 5 jaar
 • Prijzen zijn exclusief aan- en afmelden Code95 – CCV
 • SOOB Subsidie: € 220,00 (tijdelijk verhoogde subsidie!)
 • Meer informatie over ADR certificaat Basis vind je op deze pagina.

Subsidie

Heb je recht op SOOB subsidie?

Alle bedrijven die SOOB afdragen voor hun medewerkers mogen subsidie aanvragen. Voor deze cursus ADR basis kun je een SOOB subsidie aanvragen.

Hoe vraag je SOOB subsidie aan?

Subsidie kun je heel eenvoudig aanvragen via de website van SOOB Subsidiepunt www.soobsubsidiepunt.nl.

Als je dat nog nooit hebt gedaan kunt je het bedrijf hier éénmalig registreren. Je ontvangt een persoonlijke inlog, waarmee je vervolgens subsidie kunt aanvragen. Gemakkelijk en online. Heb je al een account? Log dan in met je persoonlijke inlog.

Meer informatie

We hebben op onze website uitgelegd welke subsidiemogelijkheden er mogelijk zijn. Klik op onderstaande button om naar die pagina te gaan.

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Geen BTW en inschrijfgeld

Van Buuren voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs, waardoor van Buuren vrijgesteld is van BTW bij deze opleidingen. Ben je particulier dan scheelt dit dus 21% Zo bespaar je dus 21% op de totale kosten! Ook rekenen wij geen inschrijfgeld voor de opleiding.

Is er ook een nascholingspakket?

Wij bieden nascholingspakketten aan van de complete 35 uur nascholing code 95; 28 uur theorie en 7 uur praktijk. Je kunt zelf je pakket samenstellen. Door het kiezen voor een nascholingspakket krijg je korting en betaal je niet het volledige bedrag. De kosten voor zo’n nascholingspakket bedragen €1.220,-. Meer informatie over dit pakket, vind je hier.

Zit er subsidie op deze cursus/opleiding?

Er zijn verschillende soorten subsidies. Volg je de opleiding of cursus particulier, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie Groei Vooruit. Ga je via je werk de opleiding of cursus volgen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor bijvoorbeeld SOOB subsidie of een andere subsidie. Op onze Subsidie pagina, staat per categorie aangegeven welke subsidiemogelijkheden er zijn. Klik hier.

Ervaringen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een cursus hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review cursus Nascholing

Ik had niet verwacht dat ik de cursussen zo leuk zou vinden! Gelachen en ook nog wat geleerd. Goeie docenten.

Johan, Leiden

Review cursus Gezond op weg

Gezond op weg was een leuke, leerzame cursus, die niet alleen over gehaktballen eten gaat (zei de docent), en ze had gelijk! Bedankt Van Buuren!

Ben, Amsterdam

Review cursus Nascholing

Ik heb mijn hele nascholing bij van buuren gevolgd en het waren leuke dagen! Ook erg gelachen met o.a. Jan en André.

Karin Lommers, Woerden

Review cursus ADR

ADR basis + tank gevolgd bij Peter, in Ermelo. Erg goede docent en de lessen waren nuttig!

Jan, Harderwijk

Offerte aanvragen

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met een passende offerte.
Voor welke cursus wil je een offerte?:

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een ADR cursus. In het formulier kun je aangeven welke variant ADR cursus je wil volgen.

Huisnummer:
Welke ADR cursus wil je volgen?:
Code 95:
Opmerking:

Gerelateerde cursussen

Wellicht ook interessant

Cursisten die bovenstaande cursus hebben gevolgd, kozen meestal ook voor een van onderstaande cursussen. Klik op ‘Bekijken’ om meer te weten te komen over de cursus, of stop de cursus direct in je winkelwagen ( en klik op inschrijven.

VCA Basis met code 95 Arbo en Veiligheid
Verkeerseducatie Nascholing Code95
Bekijk de cursus voor meer informatie
Sociale veiligheid en omgaan met agressie Nascholing Code95
ADR basis met code 95 ADR