Vrachtwagenchauffeur worden?

Vrachtwagen rijles en vrachtwagen chaffeur worden? Van Buuren staat landelijk zeer goed bekend om de chauffeursopleidingen. Wij verzorgen alle opleidingen die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur. Wij doen dat zelfs met baangarantie!

Rijles volgen en vrachtwagenchaffeur worden.

Om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden heb je een groot rijbewijs C nodig. Om in aanmerking te komen voor de opleiding moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B. De praktijklessen worden gegeven met splinternieuwe Scania Highline R440 en DAF XF 105.

Tijdens deze vrachtwagenrijlessen bereiden onze vakbekwame docenten je voor op het praktijkexamen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen en bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden en ben je klaar om je groot rijbewijs te halen.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat je wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren voor je vrachtwagen rijles. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.
 

Veranderingen groot rijbewijs halen

Er zijn een aantal zaken veranderd als het gaat om het rijbewijs C halen. Het 'oude' chauffeursdiploma is vervangen door het Vakbekwaamheidscertificaat. Om deze vakbekwaamheid te behalen, moet je voor het besturen van privé voertuigen alleen het deel 1 en 2 van de theorie te halen. Word je beroepschauffeur dan komt daar het vakbekwaamheid deel 3 bij. Verdere uitleg hierover, klik dan  in het menu op "theorie" voor meer info.

Toetsen

Als toekomstig beroepschauffeur dien je  2 praktijkonderdelen extra te doen, te weten;

Praktische toets C
Tijdens de opleiding en toets is er aandacht voor o.a. beroepshouding, verdelen en vastzetten bagage/lading, criminaliteit en voorkomen van fysieke risico's. Wij examineren deze toets onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein. Zo kun je je rijbewijs C halen op bekend terrein!

Toets Besloten Terrein
Tijdens de toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole worden getest. Wij examineren deze toetst onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.
 

Standaard opleiding

Tijdens de standaard rijopleiding volgt u één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van uw vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren en hoeveel vrachtwagen lessen je nodig hebt. De theorie- en praktijkexamens worden dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding in 5 - 8 dagen

Wil je snel je groot rijbewijs halen en meedoen aan een spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een take-in test. Tijdens deze 2 uur durende vrachtwagen rijles wordt gekeken naar je huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar je wensen m.b.t. lestijden en lengte van de vrachtwagen lessen. Daardoor weet je meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat je op examen gaat. Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding in 3 tot 5 dagen. Een C en/of CE opleiding kun je ook spreiden over een langere periode.

Praktijkexamen

Je rijbewijs C halen kan niet zonder een laatste praktijkexamen. Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijd je binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet je aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijke onderdelen van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

Vrachtauto intake

 • Gratis* intake van 2 uur in de vrachtauto
 • Compleet opleidingsadvies
 • Uitleg van alle mogelijkheden
 • Indicatie van de kosten
 • Maximaal 1 intake / proefles per persoon.
 • * Gratis bij volgen van de opleiding (niet geldig i.c.m. een actiepakket)

Vrachtauto praktijk

 • Grootste Transportopleider
 • Alle voertuigcombinaties mogelijk
 • Instructeurs zijn praktijkmensen
 • Particulieren geen BTW
 • Nieuwe Scania's en DAF

Kunnen wij u ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400

Klantwaardering

8,6
op basis van 1834 reviews
98% van de klanten beveelt ons aan