Vrachtwagenchauffeur worden?

Chauffeur worden!

Vrachtwagen rijles volgen en vrachtwagen chaffeur worden? Van Buuren staat landelijk zeer goed bekend om de chauffeursopleidingen. Wij verzorgen alle opleidingen die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur. Wij bieden zelfs een baangarantie aan!

STAP-budget: Ontvang €1.000,- subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen - zowel werkzoekenden als werkenden als ondernemers    -    kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt., bijvoorbeeld een deel van het vrachtautorijbewijs. 
 Lees meer hierover in ons nieuwsbericht.

Rijles volgen en vrachtwagenchauffeur worden

Om vrachtwagenchauffeur te kunnen worden heb je een groot rijbewijs C nodig. Om in aanmerking te komen voor de opleiding moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs B. De praktijklessen worden gegeven met splinternieuwe next generation Scania's  S440 en DAF XF 106's.

Tijdens deze vrachtwagenrijlessen bereiden onze vakbekwame docenten je voor op het praktijkexamen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen en bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden en ben je klaar om je groot rijbewijs te halen.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat je wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren voor je vrachtwagen rijles. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

Veranderingen groot rijbewijs halen

Er zijn een aantal zaken veranderd als het gaat om het rijbewijs C halen. Het 'oude' chauffeursdiploma is vervangen door het Vakbekwaamheidscertificaat. Om deze vakbekwaamheid te behalen, moet je voor het besturen van privé voertuigen alleen het deel 1 en 2 van de theorie te halen. Word je beroepschauffeur dan komt daar het vakbekwaamheid deel 3 bij. Verdere uitleg hierover, kijk dan bij 'Theorie' voor meer informatie over deel 3, code 95.

Toetsen

Als toekomstig beroepschauffeur dien je  2 praktijkonderdelen extra te doen, te weten;

Praktische toets C
Tijdens de opleiding en toets is er aandacht voor o.a. beroepshouding, verdelen en vastzetten bagage/lading, criminaliteit en voorkomen van fysieke risico's. Wij examineren deze toets onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein. Zo kun je je rijbewijs C halen op bekend terrein!

Toets Besloten Terrein
Tijdens de toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid van de kandidaat op het gebied van voertuigcontrole worden getest. Wij examineren deze toetst onder toezicht van het CCV op ons eigen oefenterrein.

Standaard opleiding

Tijdens de standaard rijopleiding volgt u één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van uw vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren en hoeveel vrachtwagen lessen je nodig hebt. De theorie- en praktijkexamens worden dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding in 5 - 8 dagen

Wil je snel je groot rijbewijs halen en meedoen aan een spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een take-in test. Tijdens deze 2 uur durende vrachtwagen rijles wordt gekeken naar je huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar je wensen m.b.t. lestijden en lengte van de vrachtwagen lessen. Daardoor weet je meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat je op examen gaat. Ben je vrij inplanbaar en heb je  niet veel uur nodig, dan is een    spoedopleiding in 5 tot 8 dagen voor je praktijkopleiding misschien wel een optie. Of liever rustig aan doen? Een C en/of CE opleiding kun je ook spreiden over een langere periode.

Praktijkexamen

Je rijbewijs C halen kan niet zonder een laatste praktijkexamen. Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijd je binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet je aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijke onderdelen van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijg je    te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijd  je    een deel van het examen je eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar je heen rijdt. Voor het plannen van je route mag je een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als je de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat je laat zien dat je zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

En wat gebeurt er na het behalen van vrachtauto rijbewijs C?

Stel je hebt je vrachtautorijbewijs C met code 95 behaald; gefeliciteerd! Maar wat nu? Ga je meteen aan het werk op de vrachtauto bij een transportbedrijf? Of ga je nog verder voor het aanhanger, E achter C rijbewijs?

Veel transportbedrijven rijden met trekker opleggers (of bakwagen met wipkar). Hier kan meer in vervoerd worden en bedrijven genieten ook vaak de voorkeur van chauffeurs die het CE rijbewijs hebben behaald. Dus zet jezelf beter in de markt en haal ook je CE rijbewijs! Over dit rijbewijs, ga dan naar deze pagina.

Baan als Vrachtautochauffeur? Ga naar Vrachtbaan!

Ben je op zoek naar een baan als vrachtautochauffeur? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben namelijk een nauwe samenwerking met Vrachtbaan en zij kunnen jou helpen aan een baan!

Van Buuren Opleidingen zal jou opleiden voor het vrachtautorijbewijs en Vrachtbaan gaat in gesprek met jou en werkgevers. Bij een match met een werkgever kun je na je opleiding gelijk aan het werk! In het gehele traject word    je  begeleidt door een medewerker van Vrachtbaan.

Ben je benieuwd hoe dit allemaal in z'n werk gaat? Ga dan naar hun website www.vrachtbaan.nl en vraag meer informatie aan of meld je gratis aan voor een informatieavond.

Wil je meer informatie over het vrachtauto C rijbewijs of wil je je al inschrijven?

Klik dan op onderstaande button,  vul onderstaand formulier in en wij helpen je graag verder.

Vrachtauto intake

 • GRATIS*!
 • 1 uur rijden vrachtauto
 • Compleet opleidingsadvies
 • Uitleg van alle mogelijkheden
 • Indicatie van de kosten
 • *Gratis bij het volgen van de opleiding, anders zijn de kosten € 59,-

Vrachtauto praktijk

 • Grootste Transportopleider
 • Alle voertuigcombinaties mogelijk
 • Instructeurs zijn praktijkmensen
 • Particulieren geen BTW
 • Nieuwe Scania's S410 en S520
 • Nieuwe DAF's XF106

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1400
  info@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,2
op basis van 3611 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan