Motorrijlessen met hoge slagingskans

De praktijkopleiding motorrijles van Van Buuren Opleidingen staat bekend om de aantrekkelijke mix tussen instructie en plezier! Dat deze mix zeer geslaagd is blijkt uit het feit dat 90% van de cursisten bij het eerste motorrijexamen slaagt. Van Buuren Opleidingen is de grootste motorrijschool in de regio.

Twee soorten examens: Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Het motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

Voertuigbeheersing
Op ons afgesloten terrein leer je tijdens motorrijles de basisprincipes van het motorrijden. Je begint met de twaalf bijzondere verrichtingen op de motor. Tijdens het 20 minuten durende examen moet je vier verplichte verrichtingen goed uitvoeren, daarnaast kiest de examinator nog drie andere. Als je slaagt voor het examen voertuigbeheersing mag je op voor het examen verkeersdeelneming. Het uitslagformulier dat je krijgt na het examen is een jaar geldig.

Verkeersdeelneming
Nadat je geslaagd bent voor het examen voertuigbeheersing, begin je met motorrijles op de openbare weg. Tijdens deze motorrijlessen wordt er aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang tijdens het 55 minuten durende praktijkexamen.

Zorg dat je vóór dit laatste examen je motortheorie hebt behaald! Meer informatie over de theorie? Klik hier.

Ook is het belangrijk dat je je gezondheidsverklaring goedgekeurd is door het CBR voordat je op examen gaat. Vraag deze gezondheidsverklaring op tijd (bij het begin van je motoropleiding) aan  met je DigiD via mijn.cbr.nl

Snel starten?

Wil jij je motorrijbewijs gaan behalen en wil je weten hoeveel lessen je nodig hebt en hoeveel je motorrijles je gaat kosten? Doe dan een Try the Bike! Klik hier om meer over de Try the Bike te lezen.

Direct beginnen of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Rijopleiding Motor

  • Grootste motorschool
  • Direct beginnen
  • Nieuwe motoren
  • Instructeurs volgen op de motor
  • Hoogste % van de regio
  • Eigen motor oefenterrein
  • Rijles duurt 60 min. en geen 50

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1400
  info@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,2
op basis van 3611 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan