Rijbewijs D voor de touringcar

Veel mensen reizen in binnen- en buitenland per touringcar. Dat kan niet met een gewoon rijbewijs, daar heb je een rijbewijs D voor nodig. Met een goede reden. Het touringcarvervoer is voortdurend in ontwikkeling. De touringcar wordt geavanceerder, gecompliceerder en duurder. Dit stelt bijzondere eisen aan de chauffeur.

Die is niet alleen verantwoordelijk voor het voertuig en de reis, maar ook voor het welzijn van zijn passagier. Steeds vaker treedt hij op als reisleider die met kennis van zaken ter plekke dingen moet kunnen organiseren.

Van Buuren heeft een zeer goede naam wat betreft chauffeursopleidingen. Wij verzorgen elke opleiding die verplicht is om te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur.
 

Rijbewijs D halen

Wil je je rijbewijs D halen? Dan is het verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat je wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

Veranderingen

Er zijn een aantal zaken verandert wat betreft het behalen van het rijbewijs D. Het 'oude' chauffeursdiploma is vervangen door het Vakbekwaamheidscertificaat. Kijk ook in het menu bij "theorie" voor meer info.

Praktijklessen en examen

Praktijklessen
Tijdens deze praktijklessen bereiden onze vakbekwame praktijk docenten je voor op het praktijkexamen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren. Het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen en bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden. Je bent klaar om je rijbewijs D te halen!

Praktijkexamen
Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Standaard opleiding

Om je rijbewijs D te halen, volg je een goed opgebouwde opleiding. Tijdens de standaard rijopleiding volg je één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van je vorderingen wordt er gedurende de rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren, de praktijkexamens worden dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding

Kies je voor onze spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een intake. Tijdens deze 2 uur durende test wordt gekeken naar je huidige vaardigheden en je mogelijkheden om je rijbewijs D te bemachtigen. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar je wensen m.b.t. lestijden en lengte van de lessen. Daardoor weet je meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat je op examen gaat. Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding in 3 tot 5 dagen. Een opleiding voor rijbewijs D of D/E kun je ook spreiden over een langere periode.

Touringcar proefles/intake

 • Gratis* intake van 2 uur in de touringcar ( D )
 • Compleet opleidingsadvies
 • Uitleg van alle mogelijkheden
 • Indicatie van de kosten
 • Maximaal 1 intake / proefles per persoon.
 • * Gratis bij volgen van de opleiding (niet geldig i.c.m. een actiepakket)

Touringcar Algemeen

 • Instructeurs zijn praktijkmensen
 • Baangarantie mogelijk
 • Volvo Touringcar
 • Spoedopleiding mogelijk
 • Particulieren geen BTW

Kunnen wij u ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400

Klantwaardering

8,6
op basis van 1834 reviews
98% van de klanten beveelt ons aan