Touringcar - Buschauffeur worden - met €2.000,- subsidie!

STAP-budget: Ontvang €1.000,- subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen - zowel werkzoekenden als werkenden als ondernemers    -    kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt., bijvoorbeeld een deel van het busrijbewijs. 
 Lees meer hierover in   ons nieuwsbericht.

Buschauffeur worden!

Veel mensen reizen in binnen- en buitenland per touringcar. Het touringcarvervoer is voortdurend in ontwikkeling en er onstaat naar de toekomst toe een grote vraag naar goed opgeleide touringcarchauffeurs. Hou jij van reizen, ga je graag met mensen om en  wil je dat terugzien in je werk? Word touringcarchauffeur!

De touringcar wordt geavanceerder, gecompliceerder en duurder en stelt daardoor bijzondere eisen aan de touringcar/ buschauffeur. Die is niet alleen verantwoordelijk voor het voertuig en de reis, maar ook voor het welzijn van zijn passagier. Steeds vaker treedt hij op als reisleider die met kennis van zaken ter plekke dingen moet kunnen organiseren. Bij touringcarchauffeur worden komt dus meer kijken dan alleen rijden.

Haal je D rijbewijs mét baangarantie en subsidie!

Zoek jij een  baan als touringcarchauffeur, maar heb je geen rijbewijs?  

De Stichting FSO stelt €2.000,- subsidie beschikbaar voor werkgevers die touringcarchauffeurs zoeken en willen opleiden. Het FSO is het sociaal fonds van de bedrijfstak besloten busvervoer.

Voor de werknemer

Als je een werkgever hebt gevonden waar je wil werken na je opleiding, ga je beginnen met je rijopleiding voor de touringcar. Na het behalen van je rijbewijs, kom je voor minimaal 24 maanden voor minimaal 32 uur in dienst bij de werkgever. 
Je betaalt de helft van de opleidingskosten na aftrek van de subsidie; dit kan bijvoorbeeld verrekend worden met je loon. 
Na het behalen van het D rijbewijs, neem je deel aan de opleiding Tour Nationaal en Tour Internationaal of een soortgelijke opleiding. Dit wordt geregeld door de Stichting FSO.

Voor de werkgever

De vacature voor  touringcarchauffeur dien je  als werkgever te melden bij Stichting FSO. Stichting FSO  werft vervolgens kandidaten  en als werkgever kun je een potentiële werknemer selecteren.
Samen met de werknemer meld je hem/haar aan bij Van Buuren Opleidingen voor de rijopleiding. Na het tekenen van een overeenkomst tussen de kandidaat, werkgever en Stichting FSO kan de rijopleiding voor het D rijbewijs écht beginnen.
Na het behalen van het rijbewijs, wordt een arbeidsovereenkomst getekend en is de werknemer voor minimaal 24 maanden, minimaal 32 uur in dienst. De helft van de opleidingskosten - na aftrek van de subsidie - zijn voor de rekening van de werkgever.

Voor meer informatie, klik hier voor de flyer van Stichting FSO over de subsidie. 

Lijndienst chauffeur

Stel je eens voor, een afwisselende baan waarbij je iedere dag nieuwe mensen ontmoet en een hoop vrijheid hebt. Een baan waar je zelf de verantwoordelijkheid hebt en niemand die over je schouder meekijkt. Kortom, waar je eigen baas bent. Dát is buschauffeur zijn.

Er zijn een aantal  openbaar vervoer aanbieders, te weten: Arriva - Veolia - Qbuzz - Connexxion - Syntus waar je aan de slag zou kunnen als lijndienst chauffeur. 

Het voordeel van een lijndienst chauffeur is dat je van te voren weet hoe je werkrooster  er uit gaat zien. 

Touringcar chauffeur

Een echte gastheer of gastvrouw die geheel zelfstandig kan werken en bij wie reizigers met al hun vragen, opmerkingen en klachten terecht kunnen. 

Je moet flexibel kunnen optreden in iedere situatie. Ook als er iets met de bus aan de hand is, dus technisch inzicht komt goed van pas. Iedere dag is weer anders!

Als touringcar chauffeur werk je  ook op onregelmatige tijden en je kunt wat langer van huis zijn met een groep.  Dat kan ook betekenen dat je in de avond, op feestdagen en in het weekend aan het werk bent. 

Het bus rijbewijs halen

Het rijbewijs D kan op twee manieren gehaald worden:

Mogelijkheid 1, het rijbewijstraject:  Dit traject kun je volgen als je werkt in bepaalde beroepen die vrijstelling van de vakbekwaamheid hebben of het rijbewijs gebruikt voor niet commerciële doeleinden.

Mogelijkheid 2, het vakbekwaamheidstraject:  Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden en niet vallen binnen de bovengenoemde vrijstellingen.

Wij gebruiken een Volvo touringcar  voor het behalen van het D  rijbewijs om touringcarchauffeur te worden.

Uniek bij Van Buuren is dat wij als een van de weinige opleiders in Nederland de opleiding btw vrij voor particulieren kunnen verzorgen! Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Meer informatie over het bus rijbewijs halen? Klik op de menu's om meer te lezen over de verschillende opleidingen. Meer informatie over de baangarantie? Kijk dan hier  en kom naar 1 van de informatieavonden.

Touringcar proefles/intake

  • Mogelijkheid voor intake van 2 uur in de touringcar ( D )
  • Compleet opleidingsadvies
  • Uitleg van alle mogelijkheden
  • Indicatie van de kosten

Touringcar Algemeen

  • Instructeurs zijn praktijkmensen
  • Baangarantie mogelijk
  • Volvo Touringcar
  • Spoedopleiding mogelijk
  • Particulieren geen BTW

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1400
  info@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,2
op basis van 3607 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan