Touringcar - Buschauffeur worden!

Veel mensen reizen in binnen- en buitenland per touringcar. Het touringcarvervoer is voortdurend in ontwikkeling en er onstaat naar de toekomst toe een grote vraag naar goed opgeleide touringcarchauffeurs. Hou jij van reizen, ga je graag met mensen om en  wil je dat terugzien in je werk? Word touringcarchauffeur!

De touringcar wordt geavanceerder, gecompliceerder en duurder en stelt daardoor bijzondere eisen aan de touringcar/ buschauffeur. Die is niet alleen verantwoordelijk voor het voertuig en de reis, maar ook voor het welzijn van zijn passagier. Steeds vaker treedt hij op als reisleider die met kennis van zaken ter plekke dingen moet kunnen organiseren. Bij touringcarchauffeur worden komt dus meer kijken dan alleen rijden.

Lijndienst chauffeur

Stel je eens voor, een afwisselende baan waarbij je iedere dag nieuwe mensen ontmoet en een hoop vrijheid hebt. Een baan waar je zelf de verantwoordelijkheid hebt en niemand die over je schouder meekijkt. Kortom, waar je eigen baas bent. Dát is buschauffeur zijn.

Er zijn een aantal  openbaar vervoer aanbieders, te weten: Arriva - Veolia - Qbuzz - Connexxion - Syntus waar je aan de slag zou kunnen als lijndienst chauffeur. 

Het voordeel van een lijndienst chauffeur is dat je van te voren weet hoe je werkrooster  er uit gaat zien. 

Touringcar chauffeur

Een echte gastheer of gastvrouw die geheel zelfstandig kan werken en bij wie reizigers met al hun vragen, opmerkingen en klachten terecht kunnen. 

Je moet flexibel kunnen optreden in iedere situatie. Ook als er iets met de bus aan de hand is, dus technisch inzicht komt goed van pas. Iedere dag is weer anders!

Als toruingcar chauffeur werk je  ook op onregelmatige tijden en je kunt wat langer van huis zijn met een groep.  Dat kan ook betekenen dat je in de avond, op feestdagen en in het weekend aan het werk bent. 

Het bus rijbewijs halen

Het rijbewijs D kan op twee manieren gehaald worden:

Mogelijkheid 1, het rijbewijstraject:  Dit traject kun je volgen als je werkt in bepaalde beroepen die vrijstelling van de vakbekwaamheid hebben of het rijbewijs gebruikt voor niet commerciële doeleinden.

Mogelijkheid 2, het vakbekwaamheidstraject:  Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden en niet vallen binnen de bovengenoemde vrijstellingen.

Wij gebruiken een Setra touringcar (evt met aanhangwagen) voor het behalen van het D en DE rijbewijs om touringcarchauffeur te worden.

Uniek bij Van Buuren is dat wij als een van de weinige opleiders in Nederland de opleiding BTW vrij voor particulieren kunnen verzorgen! Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Meer informatie over het bus rijbewijs halen? Klik op de menu's om meer te lezen over de verschillende opleidingen. Meer informatie over de baangarantie? Kijk dan hier  en kom naar 1 van de informatieavonden.

Touringcar proefles/intake

 • Gratis* intake van 2 uur in de touringcar ( D )
 • Compleet opleidingsadvies
 • Uitleg van alle mogelijkheden
 • Indicatie van de kosten
 • Maximaal 1 intake / proefles per persoon.
 • * Gratis bij volgen van de opleiding (niet geldig i.c.m. een actiepakket)

Touringcar Algemeen

 • Instructeurs zijn praktijkmensen
 • Baangarantie mogelijk
 • Volvo Touringcar
 • Spoedopleiding mogelijk
 • Particulieren geen BTW

Kunnen wij u ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400

Klantwaardering

8,6
op basis van 2243 reviews
99% van de klanten beveelt ons aan