Rijinstructeur D

Instructeur Bus

Leuke opleiding door ervaren docenten

Word rijinstructeur bus

Rijden met een touringcar is voor velen een droom. Personen vervoeren is vakwerk. Als rijinstructeur D ken je de kneepjes van het vak en kun je de kandidaten vakkundig klaarstomen voor een baan als touringcarchauffeur.

Kies je voor Van Buuren Opleidingen, dan kies je de meest praktijkgerichte opleider die er in Midden- en Noord-Nederland te vinden is. Je volgt je lessen namelijk midden in onze eigen verkeersschool!

Zo maak je veel sneller de vertaalslag vanuit de theorie. Ben je benieuwd naar hoe het er in het echt aan toegaat, dan kun je altijd meerijden met 1 van onze 60 vaste rijinstructeurs.

Informatieavond

Plan eerst een informatieavond in om te zien of dit iets voor jou is. Ben je al instructeur B? Plan dan een intakegesprek in.

Start de opleiding

Deze opleiding leidt jou binnen een paar maanden op tot instructeur D.

Volg de stage

Niet achter het stuur, maar ernaast. Tijdens je 20 uur stage kun je ervaren hoe het is als instructeur!

Aan de slag!

Met je WRM pas op zak, kun je aan de gang als bus instructeur.

Instructeursopleiding bij Van Buuren

Zo ziet jouw opleiding eruit

Leuk dat je interesse hebt in de opleiding tot rijinstructeur bus! De opleiding is qua fasen vergelijkbaar met de opleiding van de auto.

De opleiding bestaat uit 2 fasen. Fase 3 mag je pas doen als je fase 1 met voldoende resultaat hebt afgerond.

Toelatingseisen opleiding

 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs categorie D en het WRM-certificaat B.
 • Praktijkervaring als rijinstructeur is een pré
 • Je bent 18 jaar of ouder

Fase 1 Theorie van de rijtaak

In deze 2-delige fase wordt je alles bijgebracht over competente verkeersdeelname specifiek gericht op de bus.

Theorie en praktijk

 • Theorie van de rijtaak (1a). Het examen bevat 25 vragen per computer
 • Voertuigbeheersing (1b). Het examen is een praktijkrit (zelf rijden) van 75 min.

Fase 3

De stage bestaat uit 20 uur actieve stage en een examen praktijkrijles geven (50 – 80 min).

Stagegarantie
Het vinden van een stageplaats blijkt in de praktijk niet eenvoudig te zijn. Daarom bieden wij stagegarantie met extra theorieondersteuning en 4 extra oefenlessen ter voorbereiding op het examen. Informeer naar de voorwaarden.

 

zeer gunstige betalingsvoorwaarden

Op naar je instructiepas

Een opleiding tot rijinstructeur bus duurt ongeveer 4 maanden. Tijdens de opleiding ontvang je professionele 1-op-1 begeleiding van onze docenten wat je zal helpen de opleiding sneller af te ronden.

Onze instructeursopleiding wordt gegeven door ervaren docenten, die zelf ook uit het instructievak komen. Onze opleidingen zijn kleinschalig, waardoor we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua pakketten. Zo kun je het complete pakket afnemen; de hele opleiding inclusief stage bij Van Buuren. Wil je liever ergens anders stage lopen, dan hebben we ook een pakket voor je zonder stage. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je.

Onderstaande tarieven zijn btw vrij voor particulieren en exclusief 21% btw voor bedrijven. Betalen kan in verschillende termijnen, met een maximum van maar liefst 24 termijnen.

We hebben ook alles beschreven in onze brochure. Klik hier.

Baangarantie
Wil je na het afronden van de opleiding meteen aan de slag als rijinstructeur? Onze baanbemiddeling helpt 90% van de cursisten aan een geschikte werkplek. Door ons uitgebreide netwerk zijn wij vaak eerder in staat om een gepaste baan voor je te vinden; wij bieden deze baanbemiddeling kosteloos aan.

Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Persoonlijke begeleiding
Docenten uit het vak
In termijnen betalen
Spoedopleiding

Startdata instructeursopleiding Bus

De opleiding wordt in overleg gepland. Meld je aan via onderstaande knop en we nemen contact met je op.

Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review Instructeursopleidingen

Een paar maanden geleden met twijfel naar de info avond gegaan. Ik was daarna overtuigd en super enthousiast! Nu ben ik bijna klaar met de opleiding en dit is echt een goede keus geweest.

Eva, Emmeloord

Review Instructeursopleidingen

Ik vond de opleiding best pittig, maar ik kreeg super begeleiding van Alberta. Heb heel veel zin om te gaan beginnen!

Isabel, Lelystad

Review Instructeursopleidingen

Instructie voor de vrachtwagen gehaald. Snelle opleiding, prima docenten.

Henk, Kampen

Review Instructeursopleidingen

Ik heb met heel veel plezier de opleiding tot rijinstructeur gevolgd. Top docent, Alberta!

Petra, Zwolle

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe de instructeursopleiding eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Kan ik in termijnen betalen?

Je kunt bij ons in termijnen betalen. De betaalopties zijn: in een keer, 11 termijnen of 24 termijnen. Bij betaling in 1 keer zit een korting bij inbegrepen.

Ik twijfel over de opleiding volgen, kan ik een intake gesprek plannen?

Het is goed om van te voren zeker te zijn of het echt iets is wat bij je past. Daarom organiseren wij informatieavonden. Dit wordt gegeven door een ervaren instructeur en docent van de opleiding. Zij vertelt alles over de opleiding, over het vak en beantwoord al jouw vragen. Deze avond is gratis. Zeker doen dus! Hier kun je de data en plaatsen vinden van de informatieavonden.

Meld je aan voor de opleiding / vraag meer informatie aan

  privacybeleid*

  Vul onderstaand formulier in

  Laat je gegevens achter


  Opleiding Categorie:
  Opmerking:

  Wat wil je inplannen?

  Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

  Jouw gegevens

  Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

  Inplannen

  Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

  Gegevens aanvullen

  We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

  Jouw inschrijving