Rijinstructeur B

Instructeur Auto

Leuke, intensieve opleiding door ervaren docenten

Word rijinstructeur personenauto

Je hebt wat met mensen, met vrijheid, met kennis overdragen. En je beschikt over prima contactuele eigenschappen. Dan ben je geknipt voor het boeiende en afwisselende vak van rijinstructeur!

Informatieavond

Plan eerst een informatieavond in om te zien of dit iets voor jou is.

Kies je opleiding

Ga je voor een reguliere opleiding; doordeweeks of op zaterdagen? Dit duurt ongeveer 6 maanden excl. stage. Of kies je voor de spoedopleiding? Deze duurt ongeveer 4 maanden excl. stage..

Start met de opleiding

Je kan beginnen! Op deze pagina lees je hoe de opleiding precies in elkaar zit.

Start als rijinstructeur

Met je WRM pas op zak, kun je gaan beginnen als rijinstructeur!

Instructeursopleiding bij Van Buuren

Zo ziet jouw opleiding eruit

Super dat je geïnteresseerd bent in de opleiding tot rijinstructeur auto. Hieronder vertellen we je precies hoe de opleiding in elkaar zit en wat je dus kunt verwachten. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met een MBO opleiding.

De opleiding bestaat uit 3 fasen. Fase 3 mag je pas doen als je fase 1 en 2 met voldoende resultaat hebt afgerond. Het maakt niet uit in welke volgorde je fase 1 en 2 haalt.

Toelatingseisen opleiding

 • Je bent minimaal 18 jaar en in het bezit van rijbewijs B
 • Diploma vooropleiding minimaal VMBO theoretische/gemengde leerweg of gelijkwaardig niveau. Minimaal MBO 3 niveau.
 • Of bij geen diploma: een geldig IBKI certificaat Geschiktheidstoets
 • Geldige VOG-verklaring voor het aanvragen van een stagepas

Fase 1 Theorie van de rijtaak

Fase 1A

 • Wet- en regelgeving
 • Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV)
 • Verkeersveiligheid
 • Andere weggebruikers
 • Mobiliteit, doorstroming, milieu
 • Verkeerstaak
 • Het Nieuwe Rijden
 • Rijprocedure

Fase 1B Praktijk

 • Voertuig- en verkeersbeheersing
 • Controle over het voertuig
 • Rijproef
 • Bijzondere verrichtingen

Examens
Fase 1A: Theorie van de rijtaak: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Hiervan moet je 70% (42 vragen) goed hebben.
Fase 1B: Praktijkrit eigen rijvaardigheid: je rijdt in een personenauto zelfstandig een route (60 minuten rijden). Het resultaat van de theorietoets en de praktijkrit is 12 maanden geldig.

Fase 2 Didactiek (onderwijsdeskundigheid)

Fase 2A theorie

 • Lesvoorbereiding
 • Didactische voorwaarden

Fase 2B theorie

 • Lesuitvoering en beoordeling
 • Coaching

Examens
Fase 2A: Theorietoets Lesvoorbereiding: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Hiervan moet je 70% (42 vragen) goed hebben.
Fase 2B: Theorietoets Lesuitvoering en beoordeling: een computerexamen van 60 meerkeuzevragen. Het resultaat van de theorietoetsen is 12 maanden geldig.

Fase 3

Bij een voldoende voor de volledige fase 1 en 2 krijg je een WRM-STAGEPAS met een geldigheid van 12 maanden. Met de stagepas loop je 40 uur stage bij een rijschool en rijdt je één keer mee bij een CBR-examen (tussentijdse toets of praktijkexamen). Je wordt begeleid door een ervaren stagementor. Na een afgeronde stage volgt de Stagebeoordeling: Het geven van een rijles. Na het voldoende afsluiten van dit examen, ben je geslaagd en ontvang je binnen een week je WRM pas en kun je als rijinstructeur aan de slag.

Stagegarantie
Het vinden van een stageplaats blijkt in de praktijk niet eenvoudig te zijn. Daarom bieden wij stagegarantie met extra theorieondersteuning en 4 extra oefenlessen ter voorbereiding op het examen. Informeer naar de mogelijkheden.

zeer gunstige betalingsvoorwaarden

Op naar je instructiepas

Onze instructeursopleiding wordt gegeven door ervaren docenten, die zelf ook uit het instructievak komen. Onze opleidingen zijn kleinschalig, waardoor we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven.

Er zijn verschillende mogelijkheden qua pakketten. Zo kun je het complete pakket afnemen; de hele opleiding inclusief stage bij Van Buuren. Wil je liever ergens anders stage lopen, dan hebben we ook een pakket voor je zonder stage. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je.

Onderstaande tarieven zijn btw vrij voor particulieren en exclusief 21% btw voor bedrijven. Betalen kan in verschillende termijnen, met een maximum van maar liefst 24 termijnen.

We hebben ook alles beschreven in onze brochure. Klik hier.

Twijfel je welk pakket je moet kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Plan hier alvast de gratis informatieavond!

Persoonlijke begeleiding
Docenten uit het vak
In termijnen betalen
Elke maand starten

Startdata instructeursopleidingen

 • 03-09-2022 Zaterdagopleiding Ermelo
 • 05-09-2022 Dagopleiding Zwolle
 • 20-09-2022 Spoedopleiding Lelystad
 • 24-10-2022 Dagopleiding Zwolle
 • 12-11-2022 Zaterdagopleiding Ermelo
 • 23-11-2022 Spoedopleiding Lelystad
Goudeerlijke beoordelingen

Onze geslaagden vertellen

Hieronder lees je ervaringen van de mensen die al een rijopleiding hebben afgerond bij ons. Wij verwijderen geen reviews, alles is zichtbaar! We houden van transparantie.

Review Instructeursopleidingen

Een paar maanden geleden met twijfel naar de info avond gegaan. Ik was daarna overtuigd en super enthousiast! Nu ben ik bijna klaar met de opleiding en dit is echt een goede keus geweest.

Eva, Emmeloord

Review Instructeursopleidingen

Ik vond de opleiding best pittig, maar ik kreeg super begeleiding van Alberta. Heb heel veel zin om te gaan beginnen!

Isabel, Lelystad

Review Instructeursopleidingen

Instructie voor de vrachtwagen gehaald. Snelle opleiding, prima docenten.

Henk, Kampen

Review Instructeursopleidingen

Ik heb met heel veel plezier de opleiding tot rijinstructeur gevolgd. Top docent, Alberta!

Petra, Zwolle

Vraag maar raak

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe de instructeursopleiding eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Kan ik in termijnen betalen?

Je kunt bij ons in termijnen betalen. De betaalopties zijn: in een keer, 11 termijnen of 24 termijnen. Bij betaling in 1 keer zit een korting bij inbegrepen.

Ik twijfel over de opleiding volgen, kan ik een intake gesprek plannen?

Het is goed om van te voren zeker te zijn of het echt iets is wat bij je past. Daarom organiseren wij informatieavonden. Dit wordt gegeven door een ervaren instructeur en docent van de opleiding. Zij vertelt alles over de opleiding, over het vak en beantwoord al jouw vragen. Deze avond is gratis. Zeker doen dus! Hier kun je de data en plaatsen vinden van de informatieavonden.

Meld je aan voor de opleiding

  privacybeleid*

  Vul onderstaand formulier in

  Laat je gegevens achter


  Opleiding Categorie:
  Opmerking:

  Wat wil je inplannen?

  Super leuk dat je wil gaan plannen! Maak uit onderstaande opties een keuze door erop te klikken en klik dan op volgende.

  Jouw gegevens

  Vul hieronder jouw gegevens in en klik op volgende. Dan kun je een datum kiezen! Heb je ergens iets niet goed ingevuld? Je kunt altijd op vorige klikken.

  Inplannen

  Hieronder vind je alle data. Heb je bij stap 1 meerdere producten/diensten gekozen? Let dan op de verschillende tabjes hieronder. Heb je alles bekeken en ingevuld, klik dan onderaan op volgende.

  Gegevens aanvullen

  We hebben nog een paar gegevens van je nodig om de aanmelding compleet te maken. Ook vind je hier een overzicht van waar jij je voor aanmeldt. Klopt het niet? Je kunt onderaan nog op vorige klikken. Heb je alles ingevuld? Klik dan op Aanmelding bevestigen.

  Jouw inschrijving