Nascholing - Code95

Corona maatregelen nascholing Code95

Uiteraard hebben wij voor alle rijbewijzen maatregelen genomen zoals voorgeschreven door de intanties, klik hier voor alle informatie

Landelijke totaal aanbieder code 95


Van Buuren Opleidingen is de grootste transportopleider voor de nascholing code 95 in Nederland. Een verplichting die je op een goede, praktische en voordelige manier wilt invullen! Daarom kiezen veel partijen voor Van Buuren Opleidingen. Zij kiezen voor goede trainingen, ervaren docenten vanuit de praktijk, ontzorging (organisatie en administratie), maatwerk en subsidie mogelijkheden voor de nascholing code 95. Van Buuren Opleidingen heeft met zo'n 150 nascholings opleidingen voldoende in huis om je geheel te ontzorgen. Een groot aantal eigen docenten geeft ons de flexibiliteit om snel in jouw opleidingsbehoefte te kunnen voorzien. 

Je kunt bij van Buuren direct jouw nascholings dagen vast leggen. Dat kan met onze Online Agenda, hier staan alle opleidingen die beschikbaar zijn om direct te boeken. 

Nascholing code95, in 1x goed geregeld ! 

Code 95 theorie via e-learning? Dat kan! Van Buuren Opleidingen kan voor de theoriecursussen een e-learningcode aanbieden, zodat de klassikale lessen gehalveerd kunnen worden en dus minder tijd in beslag nemen.  Het grote voordeel van e-learning is dat je zelf bepaalt wanneer en waar je jouw tijd besteed aan de code 95 nascholing. Dit kan in de vrachtwagen tijdens een rustpauze, maar ook thuis op de bank of achter de computer.  De combinatie van e-learning en klassikale les blijkt erg effectief te zijn!

Staat de opleiding van jouw keuze er niet bij of heb je een andere vraag, stuur dan een email naar  nascholing@vanbuuren.nl  of bel rechtsreeks met een van onze nascholings medewerkers op 088 - 700 1440 en wij helpen je verder.

Nascholing hoe, wat, waar ?

Als je een rijbewijs C hebt dat is afgegeven vóór 10 september 2009, had je voor de eerste periode van verplichte nascholing zeven jaar (i.p.v. vijf jaar) de tijd om aan de eis van 35 uur nascholing te voldoen.  Dit betekende dat je uiterlijk 9 september 2016 een geldige code 95 op het rijbewijs moest hebben.  Om vakbekwaam te blijven, moet iedere vijf jaar verplicht 35 uur aan nascholing gevolgd worden. Welke uren zijn gevolgd kun je nazien op de CBR site, klik op deze link:  https://mijn.cbr.nl

Nascholing binnen en dan ?

Als je de nascholingsuren hebt gevolgd, stuurt het CBR automatisch een Verklaring van nascholing (VVN) naar het RDW. Je ontvangt hiervan per mail bericht. Het is daarom belangrijk dat wij bij het aanmelden van nascholingscursussen je huidige e-mailadres hebben. 

Vervolgens kun je bij de gemeente de nascholing  code 95 op het rijbewijs verlengen met 5 jaar. In veel gevallen lopen de geldigheidsdatum van het rijbewijs en code 95 niet gelijk.

Voor het bijschrijven van de nascholing code 95 op een geldig rijbewijs heb je   geen  eigen verklaring nodig.

Vrijstellingen van Code 95

Uitgezonderd van code 95-verplichtingen zijn:

A. Bestuurders van voertuigen met een toegelaten maximumsnelheid van ten hoogste 45 km. per uur.

B. Bestuurders van voertuigen die in gebruik bij of onder controle zijn van de strijdkrachten, de burgerbescherming, de brandweer en diensten verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde.

C. Bestuurders van voertuigen die op de weg worden getest in verband met technische verbeteringen, reparatie of onderhoud, en nieuwe of omgebouwde voertuigen die nog niet in het verkeer zijn gebracht.

(Hierbij moet worden gedacht aan de bestuurder die een voertuig uitsluitend op lokaal niveau bestuurt voor het uitvoeren en controleren van reparaties aan of voor demonstreren van dat voertuig, voor zover met dat voertuig geen andere personen of goederen worden vervoerd dan voor het uitvoeren en controleren van een reparatie of voor een demonstratie nodig zijn).

D. Bestuurders van voertuigen die worden gebruikt bij noodtoestanden of worden ingezet voor reddingsoperaties.

E. Voertuigen die worden gebruikt tijdens autorijlessen met het oog op het behalen van een rijbewijs of het in artikel 6 en artikel 8, eerste lid, van de richtlijn vakbekwaamheid bestuurders bedoelde getuigschrift. Dit onderdeel heeft betrekking op bestuurders die als leerling een voertuig besturen onder toezicht van een bevoegd toezichthouder gedurende de periode dat zij zijn ingeschreven bij een instelling die een opleiding verzorgt gericht op het behalen van zowel het rijbewijs als het examen basiskwalificatie.

F. Bestuurders van voertuigen die worden gebruikt voor niet-commercieel vervoer van personen of goederen voor privé-doeleinden. (Als het gaat om voertuigen die worden gebruikt voor niet-commercieel vervoer van personen of goederen voor privé-doeleinden (bijvoorbeeld voor vrijwilligers die tijdens een vakantie gehandicapten vervoeren, of het vervoer voor goede doelen, zoals voor de voedselbank of het ophalen van oud papier, waarvoor geen enkele vergoeding wordt verlangt).

G. Voertuigen die materieel of uitrusting vervoeren die de bestuurder voor zijn werk nodig heeft, mits het rijden met het voertuig niet de voornaamste activiteit van de bestuurder is. De ILT gebruikt de ‘12 uur per week norm’ om te beoordelen of het rijden niet de voornaamste activiteit is. Of sprake is van vervoer van materiaal of uitrusting t.b.v. de uitvoering van werkzaamheden zal de ILT tijdens wegcontroles van geval tot geval beoordelen. Pagina 2

 

Deze uitzondering geldt ook voor bestuurders van tenminste 21 jaar die binnen een straal van 50 km. voertuigen besturen die:

1. worden gebruikt voor het vervoer van producten van landbouwbedrijven van de teeltplaats naar de veiling;

2. worden gebruikt voor het ophalen van melk op boerderijen en het terugbrengen van melkbussen of zuivelproducten voor de veevoeding naar de boerderijen;

3. in de kleinhandel worden gebezigd voor het ambulant uitoefenen van die kleinhandel;

4. worden gebezigd als rijdende bibliotheek, rijdend bureau, rijdende instructieruimte, rijdende kantine, rijdende medische dienst, rijdende spaarbank, rijdende tandverzorgingsdienst of rijdende tentoonstellingsruimte;

5. worden gebruikt voor het vervoer van circus- of kermismateriaal.

 

Voorts is deze uitzondering van toepassing op bestuurders die voertuigen besturen:

1. die door landbouw-, tuinbouw, bosbouw, of visserijbedrijven t.b.v. goederenvervoer worden gebruikt voor ritten binnen een straal van 50 km. van de gebruikelijke standplaats van het voertuig, met inbegrip van het grondgebied van gemeenten waarvan de kern binnen deze straal is gelegen;

2. voor het vervoer van levende dieren van de boerderijen naar de plaatselijke markten en omgekeerd, of van de markten naar de plaatselijke slachthuizen;

3. voor gebruik als winkel op plaatselijke markten, voor de verkoop aan huis, voor ambulante werkzaamheden van banken, wisselkantoren of spaarbanken, voor de eredienst, voor het uitlenen van boeken, beeld- of geluiddragers, voor culturele manifestaties of voor tentoonstellingen en speciaal voor dergelijk gebruik uitgerust.

(Bron: IL&T)

Aanmelden nieuwsbrief nascholing

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, last minutes en BE opleidingen? Schrijf je dan nu in voor onze 2 wekelijkse nieuwsbrief.

*
*

Welke letter mist in ons logo?

Nascholing bij Van Buuren

  • 80 opleidingen
  • Goede trainingen op maat
  • Ervaren praktijk docenten
  • Inzicht dankzij de online tool
  • Ook direct online te boeken
  • In company door heel Nederland

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1440
  nascholing@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,2
op basis van 3611 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan