DE rijbewijs voor touringcar

Je bus met aanhanger rijbewijs halen en touringcar chauffeur worden? Kies dan voor Van Buuren Opleidingen. Van Buuren Opleidingen staat landelijk zeer goed bekend om de chauffeursopleidingen. Wij verzorgen alle opleidingen die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als nationaal- en internationaal chauffeur.

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het bus met aanhanger rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs DE haalt is geheel afhankelijk van wat je wilt. We adviseren om een bepaalde regelmaat in de rijlessen te houden. Ook is het van belang om gebruik te maken van blokuren. Een blokuur bestaat uit een les van twee uur of een veelvoud daarvan.

De opleiding voor touringcar chauffeur

Om de opleiding voor het DE rijbewijs te volgen moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs D. Voor het DE rijbewijs is geen theorie nodig.

De praktijklessen worden gegeven met Setra Touringcar met middenas aanhangwagen.

Tijdens deze praktijklessen bereiden onze vakbekwame docenten je voor op het praktijkexamen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de voorbereiding en controle van het voertuig en papieren, het rijden binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen, bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. Aan het eind van deze opleiding beheers je het voertuig in alle facetten en onder uiteenlopende omstandigheden.
 

Praktijkopleiding standaard

Tijdens de standaard rijopleiding voor het DE rijbewijs volg je één of meerdere blokuren per week. Om goed op de hoogte te blijven van je vorderingen wordt er gedurende de touringcar rijlessen een instructiekaart bijgehouden. Na de eerste praktijklessen weet de instructeur precies hoe lang de rijopleiding gaat duren, het praktijkexamen wordt dan ook direct aangevraagd.

Spoedopleiding

Kiest u voor onze spoedopleiding, dan maken wij eerst een afspraak voor een intest. Tijdens deze 2 uur durende test wordt gekeken naar uw huidige vaardigheden. Ook wordt er, tijdens een persoonlijk gesprek, gevraagd naar uw wensen m.b.t. lestijden en lengte van de lessen. Daardoor weet u meteen hoeveel de opleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat u op examen gaat. Het merendeel van onze cursisten volgt deze spoedopleiding voor de bus met aanhanger in 1, 2 of 3 dagen.

Praktijkexamen DE rijbewijs

Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt u binnen en buiten de bebouwde kom en op verschillende wegtypen. Tijdens het examen moet u aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken.

Tevens krijgt u te maken met een zogenaamde navigatie opdracht. Zonder aanwijzing van de examinator rijdt u een deel van het examen uw eigen route. De examinator bepaalt de plaats waar u heen rijdt. Voor het plannen van uw route mag u een kaart gebruiken of een navigatiesysteem. Als u de locatie niet bereikt, is dat geen ramp. Het gaat erom dat u laat zien dat u zelf verantwoordelijke keuzes maakt in het verkeer.

*
*
*
*
*
*

Welke letter mist in ons logo?

DE algemeen

  • Instructeurs zijn praktijkmensen
  • Touringcar met aanhanger
  • Geen theorie nodig
  • Spoedopleiding
  • Direct beginnen
  • Particulieren geen BTW

Kunnen wij u ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400

Klantwaardering

8,6
op basis van 1720 reviews
98% van de klanten beveelt ons aan