Werkgevers

De vraag naar goed opgeleide chauffeurs in Nederland begint steeds groter te worden en zal de komende jaren maar alleen maar toe nemen. Vacatures kunnen op dit moment, met de nodige moeite, nog ingevuld worden met goede en ervaren chauffeurs. Maar hoe gaat dat over 1, 2 of 5 jaar? 

De branche vergrijst en het percentage 50/60 plussers ligt nu al ruim boven de 20% en zal alleen maar stijgen.  Daarentegen ontgroent de branche ook: de instroom van jongere beroepschauffeurs blijft dalen tot ondertussen onder de 1%. (bron VTL 2014)

Harde cijfers waar u in de komende jaren ook steeds vaker mee te maken zult krijgen. De pool van ervaren chauffeurs zal “steeds meer gaan opdrogen”.Ervaring leert dat de vervangingscapaciteit bij middelgrote bedrijven jaarlijks zo’n 10% is en dat die in de komende jaren door de vergrijzing en ontgroening alleen maar groter zal worden. 

Wij kennen de branche als geen ander, wij werken al meer dan 50 jaar in de transport en logistiek branche. Door deze ervaring en een nauwe samenwerking met schoolorganisaties, kunnen wij perfect inspelen op uw wensen en toekomstige behoefte.  Dus niet alleen praten over de vraag voor vandaag en morgen, maar vooral over uw personeelsvraagstuk en -capaciteit met een visie op de toekomst…..

Van Buuren Personeelsdiensten voorziet niet alleen in vrachtwagenchauffeurs en warehousemedewerkers,  maar ook in de vraag naar buschauffeurs OV en touringcar chauffeurs.  Naast de werving en selectie verzorgen wij ook het complete opleidingstraject voor nieuwe werknemers.  Heeft u interesse in onze diensten, neem dan contact met ons.

Nieuw talent opleiden

Het vinden en opleiden van goed gemotiveerd personeel dat beschikt over het juiste chauffeurs DNA en ook nog past binnen uw organisatie is een vak op zich.  Daar waar de vraag na nieuw en jonger personeel steeds groter wordt, zien we gelukkig ook dat steeds meer (oudere) jongeren kiezen voor een baan als chauffeur goederenvervoer of bus-, touringcarchauffeur, echter beschikken ze in veel gevallen niet over de vereiste rijbewijzen.

Middels BBL-trajecten voorzien wij al jaren in de vraag naar het nieuwe talent. Van Buuren Personeelsdiensten onderscheidt zich door competentie- en vooral praktijkgerichte opleidingen die verzorgd worden door professionals, die naast hun lesbevoegdheid beschikken over ruime praktijk- en trainingservaring.

Op basis van uw vraag en behoefte zoeken wij de juiste kandidaten die - indien zij nog leerplichtig zijn in een regulier BBL traject - opgeleid worden in de gewenste functie.  Mocht u behoefte hebben aan “oudere jongeren” dan kunnen zij opgeleid worden middels een verkort BBL-traject waarbij gebruik gemaakt wordt van Virtual Class. Bij deze vorm van opleiden is de kandidaat snel inzetbaar en waarbij de verleturen voor opleiding bijna nihil zijn.   

Vacatures

Naast de vacatures die ingevuld dienen te worden om de lange termijn vraag in te kunnen vullen, wordt de vraag naar personeel steeds groter, om de korte termijn behoefte mee in te vullen door de groeiende economie.  Ook hierin kunnen wij voorzien en graag vullen wij samen met u deze vacatures binnen uw organisatie in.  U stelt het functieprofiel samen en uit onze database of vanuit ons netwerk zullen wij geschikte kandidaten aan u voorstellen.  Voor het detacheren of uitzenden van personeel hanteren wij scherpe tarieven die veelal onder de tarieven van reguliere uitzendbureaus liggen.  Dus bent u op zoek naar: een transportplanner, warehousemedewerkers, vrachtwagenchauffeurs,  touringcarchauffeurs, stagebegeleiders of andere transport en logistiek gerelateerde medewerkers? 

Neem dan contact met ons !

Cijfers en feiten

De sector transport en logistiek biedt werk aan ongeveer 130.000 medewerkers. Het grootste deel daarvan is chauffeur: ruim 90.000.  Er is sprake van vergrijzing (verdubbeling aandeel 60 plussers) en ontgroening. Door de vergrijzing zal het ziekteverzuim fors hoger kunnen worden.  Jaarlijks zal er een verwachte wervingsbehoefte zijn van minimaal 6.000 werknemers. Dit aantal zal oplopen tot 9.000 werknemers per jaar.  Als de economie groeit, groeit de werkgelegenheid in de transport en logistiek harder. De  werving van logistiek medewerkers en chauffeurs zal  een groot probleem worden.

Omdat de opleiding van leerlingen tijd vergt, zijn er nu al maatregelen nodig om vanaf dat moment te voorzien in meer instroom om aan de vraag naar personeel- door economische groei en vervanging van uitstroom - te voldoen.

Voor de groei van de sector vanaf 2014 en voor vervanging van uitstroom (waarvan 15/20% door pensionering), zijn er naar verwachting in de jaren vanaf 2015 grote aantallen chauffeurs en overige werknemers nodig.

Laat een bericht achter en wij nemen contact met u op

*
*
*
*

Welke letter mist in ons logo?

Personeelsdiensten

  • Alle disciplines onder een dak
  • Volledig ontzorgen
  • Werving, selectie en plaasting
  • Snel beschikken over personeel
  • Diensten tegen scherpe tarieven

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400
  info@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,2
op basis van 3611 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan