Veilig Werken met de Elektrische Pallettruck

3 uur
Theorie
SOOB
€ 95,-

Beschrijving

Veilig  werken met de Elektrische Pallettruck

Incidenten met  EPT's   komen vaak voor. In tegenstelling tot hef- en reachtrucks is men vaak niet op de hoogte van de risico's van het werken met een EPT. De regelgeving omtrent een EPT is hetzelfde als bij een hef- of reachtruck. De werkgever is dus verplicht om medewerkers te scholen in het omgaan met een EPT.

De Cursus Veilig werken met de Elektrische Pallettruck is een korte praktijkgerichte opleiding voor iedereen die werkt met dit interne transportmiddel. In de cursus ligt de nadruk ook op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de Arbeidsinspectie zijn omschreven. Na het volgen hiervan beheerst de cursist de basisvaardigheden voor het veilig, schadevrij en efficiënt bedienen van de elektrische pallettruck. Het resultaat hiervan is onder andere dat er minder schade optreedt aan producten en dat er minder gevaarlijke situaties zullen voorkomen. 

 

  • Certificaat in slechts 3 uur

  • Mogelijk op zaterdag    en in de avonduren

  • Voor beginners en gevorderden

 

EPT in  combinatie met  heftruck    of    reachtruck

Voor  ervaren chauffeurs   is het mogelijk om het EPT certificaat  te halen tijdens een cursus hef- of reachtruck. In het praktijkgedeelte van de hef- of reachtruck cursus laat je aan de instructeur zien dat je veilig kan werken met zowel de hef- of reachtruck als  met de EPT. Na het succesvol afronden van  de praktijktoets ontvang je twee certificaten: Veilig werken met de Elektrische Pallettruck en het Hef- of Reachtruck certificaat. 

 

Interesse in een combicursus? Ga dan snel naar   deze pagina!

 

Aanvullende informatie

Toelatingseisen: minimaal 16 jaar

Certificering: certificaat Veilig Werken met de Electrische Pallettruck

Geldigheid: 5 jaar

 

Agenda

Indien je een cursus wil boeken, klik dan op het winkelwagentje. Indien je data van een bepaalde cursus wil zien, kies dan de cursus bij ‘Filter’.

Nascholing bij Van Buuren

  • 80 opleidingen
  • Goede trainingen op maat
  • Ervaren praktijk docenten
  • Inzicht dankzij de online tool
  • Ook direct online te boeken
  • In company door heel Nederland

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1440
  nascholing@vanbuuren.nl