Heftruck cursus code 95 (ook als herhaling en incompany mogelijk)

7 uur
Theorie
Van Buuren Ermelo
€ 199,-

Deze cursus is geschikt voor beroepschauffeurs die een geldige Code 95 op hun rijbewijs nodig hebben en een geldig heftruckcertificaat willen behalen. Deze cursusdag kan meetellen voor 7 uur theorie voor de Code 95 nascholing. In één dag worden zowel de benodigde theoretische als praktische vaardigheden gedoceerd. Tevens geschikt voor ervaren heftruckchauffeurs waarvan de geldigheid van het certificaat binnenkort verloopt en deze willen verlengen in combinatie met nascholing code 95. Bij voldoende resultaat wordt er een heftruckcertificaat verstrekt met een geldigheidsduur van 5 jaar.  Voor bedrijven die SOOB subsidie afdragen is tevens € 150,- subsidie mogelijk.

Iedere medewerker die gaat werken met een heftruck dient gecertificeerd te zijn. Het werken met een dergelijk hulpmiddel brengt risico's met zich mee en vereist speciale kennis en kunde van de bediener. De praktijk leert dat incidenten met interne transportmiddelen als gevolg van oneigenlijk gebruik een aanzienlijke schadepost vormen. Niet alleen door letsel en schade aan personen, machines, stellingen, goederen en gebouwen, maar ook als gevolg van productie- en kwaliteitsverlies. Deze basis training leert u de basisbeginselen van het werken met een heftruck en is geschikt voor mensen die af en toe op de heftruck werken.

Het heftruckcertificaat heeft een beperkte geldigheid. Binnen de geldigheidsduur van 5 jaar dient een herhalingscursus gevolgd te worden. Regelmatige scholing van het personeel is een goede  preventieve maatregel is om het risico op gevaarlijke handelingen met alle mogelijke gevolgen van dien tot een minimum te beperken. Vaak ontstaat er een gevaarlijke situatie die bekend staat als “bedrijfsblindheid”. Men is zo “gewend” aan de situatie dat risico’s niet meer opvallen. Wanneer de werknemers sporadisch gebruik maken van interne transportmiddelen is bij en herscholing zeker aan te raden. (gebrek aan werkervaring) De werknemer gebruikt de heftruck als hulpmiddel bij zijn werkzaamheden. Er is dus geen sprake van een heftruckchauffeur die dagelijks werkzaam is met deze transportmiddelen.

Heb je medewerkers die opgeleid moeten worden of een herhalingscursus nodig hebben? Vraag dan naar de incompany mogelijkheden!

Inclusief een theorie en een praktijk examen

Toelatingseisen: minimaal 16 jaar. Herhalingscursus? Dan ook heftruck certificaat verplicht

Certificering: pasje en certificaat Basiscursus Heftruck of pasje en certificaat Basiscursus Heftruck Herhaling

Geldigheid: 5 jaar

Prijzen zijn exclusief aan- en afmelden Code95 - CCV

SOOB subsidie: € 150,00

Prijs: €199,-


Nascholing bij Van Buuren

  • 80 opleidingen
  • Goede trainingen op maat
  • Ervaren praktijk docenten
  • Inzicht dankzij de online tool
  • Ook direct online te boeken
  • In company door heel Nederland

Kunnen wij u ergens mee helpen?

bel 088 - 700 1400

Klantwaardering

8,6
op basis van 2284 reviews
99% van de klanten beveelt ons aan