Veilig werken met de Elektrische Pallettruck

De Cursus Veilig werken met de Elektrische Pallettruck is een korte praktijkgerichte opleiding voor iedereen die werkt met dit interne transportmiddel. In de cursus ligt de nadruk ook op de veiligheidsvoorschriften zoals deze door de Arbeidsinspectie zijn omschreven.

Na het volgen hiervan beheerst de cursist de basisvaardigheden voor het veilig, schadevrij en efficiƫnt bedienen van de elektrische pallettruck. Het resultaat hiervan is onder andere dat er minder schade optreedt aan producten en dat er minder gevaarlijke situaties zullen voorkomen.

Ook treden er bij de transportmiddelen minder storingen op en is er minder stilstand. Hierdoor worden kosten bespaard, terwijl tegelijkertijd de technische levensduur van de interne transportmiddelen wordt verlengd.

Toelatingseisen: geen

Certificering: certificaat Veilig Werken met de Electrische Pallettruck

Geldigheid: 5 jaar

Cursisten die jonger zijn dan 18 jaar mogen volgens het Arbobesluit na het volgen van de cursus alleen onder toezicht werken. Dus het alleen hebben van het elektrische pallettruck certificaat is niet afdoende voor die categorie van 16 tot 18 jaar.