VCA basis certificaat

Alle medewerkers moeten beschikken over basiskennis ten aanzien van veiligheid. Daarnaast moet worden voorzien in de wettelijke verplichting die de werkgever heeft om voorlichting en instructie te geven over de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden en hoe deze te beperken. Als bedrijf is het noodzakelijk bij levering aan VCA-gecertificeerde bedrijven, aan te kunnen tonen dat de medewerkers in het bezit zijn van een erkend veiligheidscertificaat.

Doelgroep

Medewerkers die werken voor opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen. Bijvoorbeeld medewerkers die laad- en loswerkzaamheden verrichten op terreinen van de (petro-) chemische industrie, zoals chauffeurs, kraanmachinisten, personeel van aannemers, constructiebedrijven en schilders.

Duur opleiding

1 dag.

Inhoud
Arbeidsomstandighedenwetgeving;
Risico’s en preventie;
Gevaarlijke stoffen;
Brand- en explosiegevaar;
Elektriciteit;
Machines en gereedschappen;
Hijsen en tillen;
Werken op hoogte;
Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Rond het middaguur zal er een lunch worden verzorgd.

Toetsing/examen
Er wordt een examen afgenomen, direct na afloop ontvang je de uitslag. Bij een voldoende  van het examen wordt het certificaat Basisveiligheid VCA uitgereikt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Examengarantie
Van Buuren verzorgd al jaren de opleidingen voor het VCA certificaat. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze opleiding. Als je bij ons de klassikale cursus volgt en je zou zakken  voor het VCA examen, krijg je van ons een  1e herexamen kado!

Resultaat
Deelnemers doen basiskennis op over veiligheid en krijgen inzicht in alle veiligheidsaspecten betreffende het werken voor VCA-gecertificeerde bedrijven. Als het examen met goed gevolg wordt afgelegd, wordt het certificaat Basisveiligheid VCA uitgereikt.

Waarde nascholing Code 95
7 uur.


Inclusief een officieel examen
Toelatingseisen: goede beheersing van de nederlandse taal
Certificering: pasje en VCA Basis certificaat
Geldigheid: 10 jaar
SOOB subsidie: € 100,00

Agenda en inschrijven

Arbo en Veiligheid

  • NIBHV erkend
  • Landelijk mogelijk
  • Vaste lage prijs
  • BHV - VCA - EHBO
  • Docenten uit de praktijk

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1440
  nascholing@vanbuuren.nl

Klantwaardering

8.8
op basis van 2909 reviews
99% van de klanten beveelt ons aan