BHV basis cursus

De grootste schrik voor iedere ondernemer: er breekt brand uit of er vindt een bedrijfsongeval plaats. Binnen iedere organisatie komen in zo’n geval de BHV’ers in actie. Deze hulpverleners zijn in staat om tijdens zo’n situatie het gevaar voor de medewerkers en schade voor het bedrijf zo veel mogelijk te beperken. Een BHV-er is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van Eerste Hulp en het begeleiden van een ontruiming. Alle werkgevers zijn verplicht om aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) een aantal medewerkers als BHV-er aan te stellen.

Een BHV  Basis cursus  op  maat, op uw eigen locatie? Mail direct:   nascholing@vanbuuren.nl.

BHV'er binnen een dag!

E-learning en praktijk

De  cursus bestaat een deel theorie en een deel praktijk.   Het theoretische gedeelte doe je  thuis    in eigen tempo  door middel van E-learning. De opgedane kennis leer je in de praktijk toe te passen  onder begeleiding van een ervaren instructeur, op de praktijkdag.  Op deze manier kan je het BHV Basis   certificaat in 1 dag behalen.

Duur

E-learning:    6  -  8 uur

Praktijkdag: 1 dag

Inhoud

De cursus is opgedeeld in 4 verschillende  modules.  Deze modules  worden tijdens de E-learning doorlopen. Teksten, instructies, video's, animaties, vragen en opdrachten en feedback leiden de cursisten gemakkelijk door de inhoud. Elke module wordt afgesloten met een toets, die de je zo vaak kan maken als nodig is.   Na het succesvol afronden van de E-learning toetsen kan je meedoen met de praktijkdag.  De E-learning blijft na de cursus een jaar toegankelijk zodat je  de BHV   vaardigheden op peil kunt houden.    Op de praktijkdag ligt de focus op het oefenen van de praktijkcompetenties: het blussen, de eerste hulpvaardigheid en ontruimen. De instructeur  begeleidt de cursisten bij het toepassen van de kennis uit de E-learning.

De cursus bestaat uit de volgende 4 modules:

1. Brandbestrijding

In het onderdeel brandbestrijding leer je waar je rekening mee moet houden als je een oproep krijgt omdat er brand is in jouw bedrijf. Wanneer is het verantwoord om een bluspoging te doen? In welke gevallen moet je direct starten met ontruimen? Je leert welke branden je nog kan blussen en hoe je dat moet doen. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. Je eigen veiligheid staat immers altijd voorop.


2. Ontruiming

Bij ontruiming staat een algemene ontruimingsprocedure voor de bhv centraal. Wat moet je als bhv’er allemaal doen als er met worden ontruimd? Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met externe hulpverleningsdiensten.


3. Niet-spoedeisende eerste hulp

Bij niet-spoedeisende eerste hulp gaat het over de beoordeling en behandeling bij
niet-levensbedreigende aandoeningen. Dit kunnen onder meer wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden zijn.


4. Spoedeisende eerste hulp

Bij spoedeisende eerste hulp komt de reanimatie met gebruik van de AED aan bod. Ook wordt ingegaan op het optreden bij verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en hersenletsel.

Toetsing/examen

Bij de E-learning  moet    na elke module een kennistoets  succesvol worden  afgerond om deel te kunnen nemen aan de praktijkdag. Op de praktijkdag zal er door de instructeur een praktijkexamen afgenomen worden, als deze succesvol afgerond is  ontvangt men het officiele NIBHV  BHV Basis certificaat.

De E-learning en  de instructeur zijn NIBHV gecertificeerd.  Het NIBHV is  een  onafhankelijk certificierings   instantie.  Het  onafhankelijke certificeringssysteen van  NIBHV borgt de kwaliteit van trainingen en van ons    als opleider. Voor aanvang elke cursus melden wij  de cursus bij het NIBHV aan. Vervolgens voert  het NIBHV controles  op deze cursussen uit. Zo ben je altijd gewaarborgd van de hoogste kwaliteit.

Het BHV herhalen certificaat    herhalen? Klik dan   hier.

Aanvullende informatie

Inclusief E-learning, lesmateriaal en lunch

Toelatingseisen: geen

Certificering: officieel BHV Basis certificaat (NIBHV)

Geldigheid:  1 jaar

Locatie:
BHV basis met NIBHV certificaat - Ermelo
ma 17 aug om 08:00 - 16:00
BHV basis met NIBHV certificaat - Ermelo
za 19 sept om 08:00 - 16:00
BHV basis met NIBHV certificaat - Ermelo
wo 28 okt om 08:00 - 16:00

Arbo en Veiligheid

  • NIBHV erkend
  • Op locatie mogelijk
  • Vaste lage prijs
  • BHV - VCA - ADR
  • Docenten uit de praktijk

Kunnen wij je ergens mee helpen?

bel 088 – 700 1440
  nascholing@vanbuuren.nl

Klantwaardering

9,1
op basis van 3128 reviews
97% van de klanten beveelt ons aan